Τι λέει ο δήμαρχος Ιθάκης Διον. Στανίτσας για την τουριστική επένδυση των 85,45 εκατ. ευρώ

197

Σε τηλεφωνική μας επικοινωνία, ο Δήμαρχος Ιθάκης, Διονύσης Στανίτσας, επιβεβαίωσε την προώθηση της μεγάλης τουριστικής επένδυσης του Ομίλου Τσάκου στο νησί της Ιθάκης.

«Έχω συνομιλήσει με τους επενδυτές και η επένδυση προχωράει με γοργούς ρυθμούς», ανέφερε ο Δήμαρχος. Η υπερπολυτελής τουριστική μονάδα θα αναπτυχθεί στην περιοχή Φιλιατρό της Ιθάκης, η επένδυση αυτή θα γίνει βάσει του παραδοσιακού οικισμού και του ιδιαίτερου φυσικού κάλλους που διέπει η κείμενη νομοθεσία για το νησί της Ιθάκης. Λεπτομέρειες για το πλήρες σχέδιο θα ανακοινωθούν σε προσεχή επικοινωνία με τους επικεφαλής της επένδυσης, και πιθανόν να έχουμε σύντομα την ευκαιρία να τους υποδεχτούμε στην Ιθάκη», πρόσθεσε ο κ. Στανίτσας.

 

ΦΙΛΙΑΤΡΟ ΙΘΑΚΗΣ

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με δημοσιεύματα του οικονομικού τύπου, η οικογένεια Τσάκος, μέσω της εταιρείας «Άτοκος Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης», προχωρά σε μία σημαντική τουριστική επένδυση στην Ιθάκη, με προϋπολογισμό που αγγίζει τα 85,45 εκατομμύρια €.

Στην επένδυση αυτή συμμετέχουν οι Νικόλαος και Παναγιώτης Τσάκος, ενισχύοντας την οικονομική ανάπτυξη του νησιού με τη δημιουργία μιας πολυτελούς τουριστικής μονάδας που θα φέρει την ονομασία «Epic_O». Το σχέδιο προβλέπει την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου τουριστικού συγκροτήματος, που θα περιλαμβάνει ξενοδοχειακό κατάλυμα υψηλών προδιαγραφών, πολυτελείς κατοικίες, επιχειρηματικές δραστηριότητες και έναν τουριστικό λιμένα.

Η συνολική έκταση της επένδυσης ανέρχεται σε 873 στρέμματα, με στόχο την προσέλκυση τουριστών υψηλού εισοδήματος, προσφέροντας ταυτόχρονα νέες θέσεις εργασίας και ενισχύοντας την τοπική οικονομία. Τον Ιούλιο του 2024, ο φάκελος της επένδυσης κατατέθηκε στην Enterprise Greece, με σκοπό να ενταχθεί στο καθεστώς των Στρατηγικών Επενδύσεων. Αυτό θα επιτρέψει την ταχεία αδειοδότηση και την απόκτηση ειδικών κινήτρων, όπως η παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης αιγιαλού και παραλίας για την ανάπτυξη τουριστικών υποδομών.

Η επένδυση αυτή αναμένεται να αλλάξει το τουριστικό τοπίο της Ιθάκης, ενισχύοντας την εικόνα του νησιού ως πολυτελούς προορισμού και δημιουργώντας νέες προοπτικές ανάπτυξης για την τοπική κοινωνία.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!