Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να είναι ο πολιτικός αρχηγός με τη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη για τη θέση του πρωθυπουργού, παρά το γεγονός ότι η επιλογή «κανένας» είναι προτιμότερη, ενώ ο Νίκος Δένδιας κατέχει τη θέση του πιο δημοφιλούς υπουργού της κυβέρνησης, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco για τον Alpha.

Ειδικότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται ο πολιτικός αρχηγός που εμπιστεύονται περισσότερο ως πρωθυπουργό, με ποσοστό 27% έναντι 10% του Ν. Ανδρουλάκη, 6% του Κ. Βελόπουλου, 5% του Δ. Κουτσούμπα, 4% του Στ. Κασσελάκη. «Κανένας» απαντά το 37%.

Οι υπουργοί της κυβέρνησης που θεωρούνται επιτυχημένοι από το γενικό κοινό είναι οι εξής:

  • Δένδιας: 26%
  • Πιερρακάκης: 13%
  • Γεωργιάδης: 7%
  • Χατζηδάκης και Χρυσοχοΐδης: 4%
  • Κανένας απαντά το 51%.

Η ΝΔ παρουσιάζει συσπείρωση 61% καθώς οι αναποφάσιστοι βρίσκονται στο 18%. Χάνει ψηφοφόρους προς τα δεξιά κυρίως, καθώς ένα 5% στρέφεται προς τη Φωνή Λογικής και ένα 4% προς την Ελληνική Λύση. Ένα 4% στρέφεται προς το ΠΑΣΟΚ ενώ 6% επιλέγει αποχή.

O ΣΥΡΙΖΑ συρρικνώνεται δραματικά καθώς παρουσιάζει μόλις 31% συσπείρωση. Χάνει 16% των ψηφοφόρων του προς το ΠΑΣΟΚ, 6% προς τη Νέα Αριστερά, 5% προς την Πλεύση 4% προς το ΚΚΕ. Αναποφάσιστοι δηλώνουν 3 στους δέκα (30%) και προς την αποχή κλίνει το 4%.

Το 75% θεωρεί ότι υπάρχει αδικαιολόγητη καθυστέρηση στα Τέμπη

Σύμφωνα με τα ευρήματα, το 75% των πολιτών θεωρεί ότι υπάρχει αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των ερευνών και στον προσδιορισμό της δίκης για την τραγωδία των Τεμπών.

Το 50% απαντάει ότι δεν είναι καθόλου ευχαριστημένο από τη λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Στην ερώτηση για το ποιον θεωρεί ο κόσμος ως πιο επιτυχημένο υπουργό της κυβέρνησης το 51% απάντησε «κανένας», ενώ το 26% προτιμά τον Νίκο Δένδια. Όταν η ίδια ερώτηση έγινε σε ψηφοφόρους της ΝΔ, ο Νίκος Δένδιας είναι και πάλι πρώτος στις προτιμήσεις με ποσοστό 48%

Στην ερώτηση ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύονται περισσότερο οι πολίτες για πρωθυπουργό, η πλειοψηφία απάντησε «κανέναν», σε ποσοστό 37%, ενώ το 27% επιλέγει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Υπενθυμίζεται ότι για στην πρόθεση ψήφου, στην ίδια δημοσκόπηση (το πρώτο μέρος της οποίας παρουσιάστηκε τη Δευτέρα από τον Alpha), πρώτη βγαίνει η ΝΔ με 25%, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ με 13,5% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται πέμπτο κόμμα με ποσοστό 6,5%

Δημοσκόπηση

Δημοσκόπηση

Δημοσκόπηση

Δημοσκόπηση

Δημοσκόπηση

Δημοσκόπηση

Δημοσκόπηση

ΠΑΣΟΚ

Δημοσκόπηση

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!