ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ: Θα προσλάβει τρεις Σχολικούς Τροχονόμους

139

Συνεδρίασε σήμερα(24/10)  για πρώτη φορά η Δημοτική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αργοστολίου με κύριο θέμα την εφαρμογή του θεσμού και την ανάθεση εργασιών σε εθελοντές σχολικούς τροχονόμους, με σκοπό την ασφαλή λειτουργία των σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου για το σχολικό έτος 2024-2025.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Γιάννης Τζωρτζάτος, εισηγήθηκε την πρόσληψη τριών (3) εθελοντών σχολικών τροχονόμων, οι οποίοι, μετά από σχετική εκπαίδευση, θα αναλάβουν την ευθύνη της ασφαλούς διέλευσης των μαθητών κατά την είσοδο και έξοδο από τα σχολεία τους. Τα σχολεία που επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα είναι το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αργοστολίου, το 5ο Δημοτικό Σχολείο Αργοστολίου και το Δημοτικό Σχολείο Κεραμειών. Η επιλογή αυτών των σχολείων βασίστηκε στο γεγονός ότι έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία τη διαδικασία επιλογής των υποψήφιων εθελοντών σχολικών τροχονόμων.

Για τις τρεις αυτές θέσεις έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή συγκεκριμένοι εθελοντές, τα ονόματα των οποίων αναφέρονται στην απόφαση της επιτροπής. Ο θεσμός των εθελοντών σχολικών τροχονόμων εφαρμόζεται αποκλειστικά για τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία, και αποσκοπεί στην ενίσχυση της ασφάλειας των μαθητών κατά τις κρίσιμες ώρες προσέλευσης και αποχώρησής τους από το σχολείο. Οι Εθελοντές Τροχονόμοι θα εκπαιδευτούν από την Τροχαία Αργοστολίου.

Τα έξοδα κίνησης των εθελοντών σχολικών τροχονόμων έχουν υπολογιστεί σε 175 ευρώ μηνιαίως. Η εισήγηση για την προσσληψή τους αυτή θα διαβιβαστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου, το οποίο θα λάβει την τελική απόφαση για την εφαρμογή του θεσμού.

Το Kefaloniapress είχε ασχοληθεί με το πρόβλημα της ασφαλούς εισόδου / εξόδου των παιδιών στο Σχολικό Συγκρότημα των Κεραμειών και είχε δημοσιεύσει προτάσεις για τη λύση του προβλήματος.

Αυτή η επικίνδυνη κατάσταση στο σχολικό συγκρότημα των Κεραμειών δεν μπορεί να συνεχιστεί!

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!