Το ιταλικό νησί συνδέεται με πλοία που εκτελούν δρομολόγια από την ηπειρωτική χώρα κάθε δέκα λεπτά, κατά τη διάρκεια της υψηλής τουριστικής περιόδου. Η τακτική συχνότητα των ακτοπλοϊκών δρομολογίων, η οποία ισχύει από το 1990, πρόκειται να αλλάξει προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των ημερήσιων επισκεπτών. Γίνεται λόγος για μείωση του αριθμού των προσεγγίσεων κατά το ήμισυ, ωστόσο, η ημερομηνία έναρξης του μέτρου κατά του υπερτουρισμού δεν έχει ακόμη οριστεί.

Το Κάπρι είναι ένας από τους πιο επισκέψιμους προορισμούς της Ιταλίας. Το νησί, το οποίο έχει λιγότερους από 15.000 μόνιμους κατοίκους, προσελκύει δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες καθημερινά κατά την υψηλή περίοδο, αλλά και πέραν αυτής. Για παράδειγμα, περισσότεροι από 30.000 τουρίστες καταμετρήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο, 19-20 Οκτωβρίου -αρκετά μετά το τέλος της κύριας τουριστικής περιόδου.

Πέρυσι, περισσότεροι από 2,7 εκατομμύρια επισκέπτες αφίχθησαν στο νησί. Η διέλευση από την ηπειρωτική χώρα, συνήθως από τη Νάπολη, διαρκεί περίπου μία ώρα, γεγονός που καθιστά πολύ εύκολη την επίσκεψη στο νησί, ενώ σημαίνει ότι αρκετές ακτοπλοϊκές εταιρίες αναπτύσσουν εξαιρετικές επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Ο δήμαρχος του Κάπρι, Peppe Falco, απευθυνόμενος στην κεντρική κυβέρνηση έχει κάνει έκκληση για την ψήφιση ενός νέου νόμου, που θα έδινε στις τοπικές αρχές μεγαλύτερη ελευθερία στη διαχείριση της ροής των επισκεπτών.

Εδώ και αρκετό καιρό πληθαίνουν τα παράπονα για υπερβολικά πολλούς τουρίστες σε διάφορους ιταλικούς, τουριστικούς προορισμούς, με πρώτη τη Βενετία, η οποία εφάρμοσε, ήδη, ένα πιλοτικό πρόγραμμα, το οποίο προέβλεπε την επιβολή υποχρεωτικού τέλους 5 ευρώ στους ημερήσιους επισκέπτες της πόλης, σε συγκεκριμένες ημερομηνίες. Τώρα εξετάζεται το ενδεχόμενο επιβολής ενδεικτικού αντιτίμου για όσους επιθυμούν να θαυμάσουν την περίφημη Φοντάνα ντι Τρέβι, στη Ρώμη. Παράλληλα, στο ιστορικό κέντρο της Φλωρεντίας, το δημοτικό συμβούλιο λαμβάνει μέτρα κατά της μίσθωσης διαμερισμάτων μέσω πλατφορμών όπως η Airbnb.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!