To top 5 των προορισμών για ταξίδι μετά από χωρισμό

7

Το Χονγκ Κονγκ είναι η καλύτερη πόλη για να αναρρώσει κανείς μετά από έναν χωρισμό, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της εταιρείας Journo Report.

Η μελέτη περιέλαβε ανάλυση περισσότερων από 80 παγκόσμιων προορισμών, συγκρίνοντας βασικές μετρήσεις όπως :

  • O αριθμός των διεθνών επισκεπτών
  • O  δείκτης ασφάλειας
  • Oι τιμές ξενοδοχείων και γευμάτων για ένα άτομο

Το Χονγκ Κονγκ βρέθηκε στην πρώτη θέση με σύνθετη βαθμολογία 59,5. Η πόλη φημίζεται ότι είναι απίστευτα ασφαλής για μεμονωμένους ταξιδιώτες και πολύ προσιτές επιλογές φαγητού και ποτών σε σύγκριση με άλλες πόλεις της λίστας. Το Χονγκ Κονγκ έχει επίσης τους περισσότερους διεθνείς επισκέπτες στην κατάταξη, με σχεδόν 30 εκατ. ταξιδιώτες να επισκέπτονται την πόλη ετησίως.

Η δεύτερη καλύτερη πόλη για να αναρρώσουν οι έχοντες ραγισμένες καρδιές είναι το Λονδίνο, με σύνθετη βαθμολογία 59,01. Η πόλη διαθέτει τρεις φορές περισσότερα μπαρ και νυχτερινά κέντρα από ό,τι το Χονγκ Κονγκ, αλλά ομολογουμένως, το κόστος είναι πολύ υψηλότερο.

Τα ξενοδοχεία στο Λονδίνο αντισταθμίζουν τις τιμές των τροφίμων, οι οποίες είναι λίγο φθηνότερες από ό,τι στο Χονγκ Κονγκ για μονή διαμονή. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το Λονδίνο δέχεται σχεδόν 20 εκατ. ταξιδιώτες κάθε χρόνο, το ένα τρίτο λιγότερο από το Χονγκ Κονγκ, αλλά εξακολουθεί να είναι σημαντικός αριθμός συνταξιδιωτών που πρέπει να συναναστραφούν.

Η Νέα Υόρκη καταλαμβάνει την τρίτη θέση και παρόλο που έχει μία από τις πιο ακριβές τιμές ξενοδοχείων στη λίστα, θα μπορούσε να αξίζει το ταξίδι αν ψάχνετε για ένα μέρος για να αποδράσετε. Η Ζυρίχη της Ελβετίας και η Σεούλ της Νότιας Κορέας συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα χάρη στη βαθμολογία ασφάλειας και τις φθηνές τιμές ξενοδοχείων, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!