Μια από τις πιο διάσημες θαλαμηγούς του κόσμου αξίας 250 εκατ. δολ. , στον κόλπο της Σάμης σήμερα

140

Με το που έφεξε οι Σαμικοί είδαν στον κόλπο της πόλης τους μια εντυπωσιακή θαλαμηγό. Πρόκειται για τη διάσημη κυρία των θαλασσών AVIVA ιδιοκτησία του Βρετανού μεγιστάνα Joe Lewis.

Ο Joe Lewis είναι Βρετανός  και γνωστός επενδυτής, ιδρυτής του επενδυτικού ομίλου Tavistock Group. Γεννημένος το 1937 στο Λονδίνο, έχει αποκτήσει παγκόσμια φήμη μέσα από διάφορες επιχειρηματικές του κινήσεις, κυρίως στον χώρο του χρηματοπιστωτικού τομέα και των ακινήτων.

Από τα πιο γνωστά επιχειρηματικά του εγχειρήματα είναι η σημαντική του επένδυση στην αγγλική ποδοσφαιρική ομάδα Τότεναμ Χότσπερ, την οποία κατέχει κατά πλειοψηφία από τη δεκαετία του 2000 μέσω του ομίλου ENIC, μια θυγατρική της Tavistock Group. Ο Lewis έχει επίσης διαπρέψει σε επενδύσεις σε διάφορους τομείς όπως η φιλοξενία, η ψυχαγωγία, η ενέργεια και οι υγειονομικές υπηρεσίες.

Έχει ιδιοκτησίες σε πολλές χώρες και είναι ιδιαίτερα γνωστός για την περιουσία του στις Μπαχάμες, όπου διαθέτει ιδιωτικό νησί, το Λάιφφορντ Κέι. Επιπλέον, είναι γνωστός για τη συμμετοχή του στη διάσημη «Μαύρη Τετάρτη» του 1992, όταν οι επενδύσεις του στις αγορές συναλλάγματος απέφεραν τεράστια κέρδη κατά την κατάρρευση της στερλίνας.

Η περιουσία του Joe Lewis υπολογίζεται στα 5-6 δισεκατομμύρια δολάρια, αν και εκτιμήσεις μπορεί να ποικίλλουν, καθώς εξαρτάται από την αξία των επενδύσεών του και τις συνθήκες της αγοράς. Η περιουσία του περιλαμβάνει σημαντικά περιουσιακά στοιχεία, όπως μετοχές σε μεγάλες εταιρείες, ιδιωτικές επενδύσεις, ακίνητα,σπουδαία έργα τέχνης και την πολυτελή θαλαμηγό του, AVIVA.

Ο Joe Lewis είχε εμπλακεί σε νομικά ζητήματα στις ΗΠΑ το 2023. Συγκεκριμένα, κατηγορήθηκε από τις αμερικανικές αρχές για αδικήματα σχετιζόμενα με εσωτερική πληροφόρηση (insider trading). Η υπόθεση αφορούσε τη φερόμενη αποκάλυψη εμπιστευτικών πληροφοριών σε συνεργάτες και φίλους του, ώστε να βγάλουν κέρδη από συγκεκριμένες μετοχές. Η κατηγορία βασιζόταν στην υποτιθέμενη διαρροή πληροφοριών σχετικά με εταιρείες στις οποίες ο Lewis είχε επενδυτικό ενδιαφέρον, δίνοντας πρόσβαση σε μη δημοσιευμένα οικονομικά δεδομένα.

Ο Lewis παραδόθηκε στις αμερικανικές αρχές και αρνήθηκε τις κατηγορίες. Στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση, ενώ η υπόθεση προκάλεσε έντονη δημοσιότητα, λόγω της φήμης και της επιρροής που ασκεί στον χρηματοπιστωτικό και επιχειρηματικό χώρο. Οι δικηγόροι του υποστήριξαν πως είναι αθώος και πως οι κατηγορίες αυτές ήταν αβάσιμες.

Η θαλαμηγός AVIVA κόστισε περίπου 250 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή της

Το AVIVA έχει μήκος περίπου 98 μέτρα, κάτι που την καθιστά μια από τις μεγαλύτερες θαλαμηγούς στον κόσμο. Η κατασκευή της ολοκληρώθηκε το 2017 από την εταιρεία Abeking & Rasmussen, και ο σχεδιασμός της ανήκει στο γραφείο Reymond Langton Design.

Διαθέτει υβριδικό σύστημα πρόωσης, που της επιτρέπει να κινείται με ελάχιστη κατανάλωση καυσίμου και χαμηλότερη ταχύτητα, χρησιμοποιώντας ηλεκτρική ενέργεια. Αυτή η τεχνολογία την κάνει φιλικότερη προς το περιβάλλον σε σύγκριση με άλλες θαλαμηγούς του μεγέθους της.

Το εσωτερικό της θαλαμηγού είναι διακοσμημένο με πολυτελή υλικά και σύγχρονο σχεδιασμό, προσφέροντας άνεση και μοναδική ατμόσφαιρα στους επιβάτες. Διαθέτει πολυτελείς καμπίνες, σαλόνια, αίθουσα κινηματογράφου και ειδικά σχεδιασμένους χώρους για χαλάρωση.

Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του AVIVA είναι ότι περιλαμβάνει πλήρους μεγέθους γήπεδο σκουός, κάτι εξαιρετικά σπάνιο για θαλαμηγό. Ο Joe Lewis είναι λάτρης του σκουός, και το γήπεδο κατασκευάστηκε ώστε να μπορεί να παίζει ακόμα και εν πλω.

Το AVIVA ταξιδεύει συχνά σε διάφορα μέρη του κόσμου, και συχνά ελλιμενίζεται στις Μπαχάμες, όπου ο Lewis έχει ιδιοκτησίες. Η πολυτελής θαλαμηγός έχει προσελκύσει πολλή προσοχή και αποτελεί σύμβολο της προσωπικής επιτυχίας και του υψηλού γούστου του ιδιοκτήτη της.

Kefaloniapress

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!