ΠΑΝ. ΚΑΠΠΑΤΟΣ: Για πρώτη φορά διενεργείται δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία και στα δύο νοσοκομεία μας

83

Ο Οκτώβριος έχει θεσμοθετηθεί διεθνώς ως μήνας πρόληψης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς «Άγιος Γεράσιμος» διενεργείται από την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία για τις δικαιούχους συμπολίτισσές μας που έχουν ΑΜΚΑ και ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 45-74 ετών.

Ο ψηφιακός μαστογράφος αποκτήθηκε μέσω της αξιέπαινης δωρεάς της κας. Ρουμπίνης Λιοσάτου προς το νοσοκομείο μας πριν μερικές εβδομάδες. Η άμεση λειτουργία του, είναι η απόδειξη ότι η πολιτεία ενήργησε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα για την αξιοποίηση αυτής της ιδιωτικής στήριξης και πρωτοβουλίας, η οποία λειτουργεί συμπληρωματικά στις υπηρεσίες της δημόσιας υγείας προς όφελος όλων των συμπολιτών μας.

Η ίδια εξέταση πραγματοποιείται και στο Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου, μέσω της απόκτησης των νέων μηχανημάτων, τον Νοέμβριο του 2023, για τα οποία η διοίκηση του νοσοκομείου αξιοποίησε τα χρηματοδοτικά εργαλεία και προγράμματα που είχε στην διάθεσή της.

Με αυτούς τους τρόπους έχουν την δυνατότητα οι συμπολίτισσές μας που κατοικούν στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη να διενεργήσουν τον πλήρη προληπτικό έλεγχο στον τόπο τους απολύτως δωρεάν μέσω του Εθνικού Προγράμματος «Φώφη Γεννηματά». 

Τον Αύγουστο του 2022 η Πολιτεία τίμησε τη μνήμη της Φώφης Γεννηματά, έτσι όπως θα ήθελε και εκείνη, με ένα ειδικό πρόγραμμα για την Πρόληψη του καρκίνου του μαστού, που φέρει το όνομά της και από τότε διενεργείται δωρεάν σε όλη τη χώρα μαζί με το μήνυμα ότι ο αγώνας για μία καλύτερη δημόσια υγεία πρέπει να μας έχει πάντα ενωμένους.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης

 

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!