Θέμα: Διαμαρτυρία προς Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κεφαλληνίας  – Ιθάκης 

Τη Δευτέρα 22-10-2024 πληροφορηθήκαμε τηλεφωνικά από τον πρόεδρο της ΕΠΣΚΙ κ. Βαλσαμή Θεμιστοκλή ότι ο αγώνας ποδοσφαίρου της Κ16 του ΠΑΟ Κεφαλονιάς με την αντίστοιχη του Α.Ο. Παλληξουριακού που είχε ορισθεί για την Κυριακή 27-10-2024, λόγω λάθους της Επιτροπής της ΕΠΣΚΙ που είναι υπεύθυνη για τον ορισμό των αγώνων , επρόκειτο να μεταφερθεί η διεξαγωγή του τη Δευτέρα 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 16:00 στο Δημοτικό στάδιο του Ληξουρίου στον Άγια Αντώνιο.  

Από την πρώτη στιγμή εκδηλώσαμε με ευγενή τρόπο την έντονη διαφωνία μας για την πρόθεσή του αυτή (για λόγο που κυριολεκτικά φαντάζει ασήμαντος συγκρινόμενος με τα προβλήματα που δημιουργεί) αναπτύσσοντάς του αναλυτικά και πολλάκις τους λόγους, τους οποίους και αναφέρουμε συνοπτικά. 

α) Είναι ανεπίτρεπτο σε ημέρα Εθνικής Εορτής κατά την οποία παραδοσιακά και πανελλαδικά δεν διεξάγονται αθλητικοί αγώνες, ως απόδοση ελάχιστου φόρου τιμής στους άμεσους προγόνους μας (γονείς μας, παππούδες μας, γιαγιάδες μας …). 

Ο ανίερος αντίλογος: “Γιατί την Κυριακή που είναι και αυτή αργία δεν γίνονται  αγώνες; “

β) Το χρονικό διάστημα από το μεσημεριανό γεύμα των μαθητών μετά την παρέλαση μέχρι και την προθέρμανση του αγώνα είναι πολύ μικρό. Οπότε οι ποδοσφαιριστές που όλοι τους είναι πρώτιστα και κυρίως μαθητές καλούνται να επιλέξουν μεταξύ

της συμμετοχής τους στη παρέλαση ή στον ποδοσφαιρικό αγώνα. Δεν πρέπει μία Ένωση που ανήκει στην ΕΠΟ να βάζει τέτοια ανεπίτρεπτα διλήμματα στα παιδιά μας. Απάντηση: Δεν μπορεί να γίνει κάτι.” 

γ) Κάθε μαθητική παρέλαση, εκτός των άλλων λόγων, σκοπεύει και στη διατήρηση, ενίσχυση και αναπαραγωγή της Εθνικής μας συνείδησης. Γνωρίζουμε και γνωρίζετε πολύ καλά την προσπάθεια που καταβάλλουν οι συνάδελφοί μας εκπαιδευτικοί, ώστε να κατανοήσουν τα παιδιά μας τη σημασία της παρέλασης ως έκφραση της Εθνικής μας Εορτής και να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους. 

Απάντηση: “Δεν γίνεται. Είναι αδύνατον να κάνουμε οποιαδήποτε αλλαγή.” 

Δυστυχώς την επόμενη ημέρα 23-10-2024 διαπιστώσαμε από το site της Ένωσης ότι ο αγώνας μεταφέρθηκε στην προαναφερόμενη ημερομηνία και ώρα. 

Πιστεύουμε πως είναι αυτονόητο το δικαίωμα κάθε ανθρώπου να έχει τις δικές του απόψεις σχετικά με θέματα Εθνικής σημασίας και Θρησκευτικών πεποιθήσεων. Όπως αυτονόητος είναι ο σεβασμός σε κάθε άλλου είδους διαφορετικότητας. 

Θεωρούμε πως σε μια κρίσιμη συγκυρία που επιβάλλει όσο ποτέ άλλοτε την ισχυροποίηση της Εθνικής μας ταυτότητας, το κατ’ ελάχιστον που οφείλουμε να πράξουμε είναι η εφαρμογή των κείμενων διατάξεων, η προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών μας και η μέριμνά μας για τη διαμόρφωση συνθηκών που θα προάγουν την κοινωνική συνοχή και ανάπτυξη του αισθήματος του Δικαίου. Τέτοιες αυταρχικές και αλαζονικές αποφάσεις είναι προφανές ότι κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση. Καλούμε και παρακαλούμε την ΕΠΣΚΙ οι οιοσδήποτε μελλοντικές της ενέργειες να είναι προς όφελος των παιδιών μαθητών μας (ό,τι πολυτιμότερο έχουμε ως οικογένεια και κοινωνία). Άλλωστε ο αθλητισμός είναι αναπόσπαστο τμήμα της πολιτιστικής καλλιέργειας και ανάπτυξης ενός μαθητή. 

Ευχόμαστε και ελπίζουμε να μην χρειαστεί να επανέλθουμε. 

 Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ 

ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!