ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ: Oρίστηκε προσωρινή διοίκηση

52

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ “Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ”
ΕΔΡΑ: Λ. ΑΝΤΩΝΗ ΤΡΙΤΣΗ 119, 1ος ΟΡΟΦΟΣ, ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, 28100
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 26710 22262 ΚΑΙ 6970231864
e-mail: som.oik.arg@proton.me

Συνάδελφοι,
μετά από αρκετά χρόνια απουσίας από το χώρο, το Σωματείο μας αποκτά και πάλι ζωή!

Η Προσωρινή Διοίκηση, που διορίστηκε με απόφαση του Πρωτοδικείου Κεφαλονιάς, αναλαμβάνει το σοβαρό καθήκον να ανασυγκροτήσει το Σωματείο μας σε αγωνιστική-ταξική κατεύθυνση, να αποκτήσει πόδια στους χώρους δουλειάς, να γίνει αποκούμπι των οικοδόμων και των συναφών επαγγελμάτων για όλα τους τα προβλήματα.

Ζούμε μια ζοφερή πραγματικότητα, που για να τα βγάλουμε πέρα εμείς και οι οικογένειές μας, δουλεύουμε εντατικά, ατελείωτες ώρες, 6ήμερα και 7ήμερα. Τα ένσημα κάθε μήνα πετσοκόβονται για να θησαυρίζουν οι μεγαλοεργολάβοι και οι μεγαλομηχανικοί.

Η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, κάνει «αβάντα» στην μεγαλοεργοδοσία, αρνείται προκλητικά να δώσει σε χιλιάδες οικοδόμους τα «υπέρ αγνώστων» ένσημα, κλείνει τα μάτια στο κλέψιμο της ασφάλισης, όταν ακόμα και τα στοιχεία του ΕΦΚΑ μαρτυρούν το μέγεθος της κλοπής.

Στους χώρους δουλειάς επικρατεί ένας ακήρυχτος πόλεμος με νεκρούς και σακατεμένους, συνέπεια της εντατικοποίησης της δουλειάς, της έλλειψης μέτρων υγείας και ασφάλειας, ελέγχων από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Παίζουμε κυριολεκτικά κάθε μέρα τις ζωές μας κορώνα – γράμματα και δεν λείπουν οι λιγότερο και περισσότερο σοβαροί τραυματισμοί.

Ως εδώ! Τώρα θα ακουστεί η δική μας φωνή. Το «τζάμπα» τελείωσε! Ο ιδρώτας μας, η δουλειά μας πρέπει να πληρωθούν.
• Με υπογραφή ΣΣΕ με μεγάλες αυξήσεις, που θα προστατεύουν και θα διασφαλίζουν τα κατώτερα μεροκάματα των οικοδόμων, το κατώτερο ένσημο για όλους.
•Με την αναγνώριση & διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων. Χιλιάδες οικοδόμοι θα καλύψουν μεγάλα κενά ασφάλισης, από την καπιταλιστική κρίση και ανεργία, θα βοηθηθούν άμεσα στις προϋποθέσεις για τη σύνταξη τους.
•Με τη λήψη ουσιαστικών μέτρων για τη ζωή μας στους χώρους δουλειάς. Να λειτουργήσουν οι μεικτές επιτροπές ελέγχου ασφάλειας και υγείας.

Για να μετρήσουμε ουσιαστικό βήμα στην προσπάθειά μας να κάνουμε καλύτερες τις ζωές μας, χρειάζεται να δυναμώσουμε ουσιαστικά το Σωματείο μας. Να έρθουν εκατοντάδες νέες εγγραφές, να μπουν δεκάδες νέοι συνάδελφοι στον αγώνα και να ψηφίσουν ακόμα περισσότεροι στις επερχόμενες εκλογές που θα προκηρυχτούν.

Μπροστά μας έχουμε δύο μεγάλες μάχες.

Την Πανοικοδομική Απεργία στις 6 του Νοέμβρη, με συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο,

και την Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 20 του Νοέμβρη.

Η επιτυχία των δύο αυτών απεργιών σε όλη τη χώρα, αλλά και στο νησί μας, θα στείλει αποφασιστικό μήνυμα. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι όσα έχουμε πετύχει δεν προέκυψαν στο «κενό», ήταν αποτέλεσμα σκληρής πάλης.

Η τελευταία ΣΣΕ, που υπέγραψε η Ομοσπονδία μας το 2022, είναι ένα τέτοιο παράδειγμα, όπως και ο μεγάλος αγώνας των εργαζομένων στην γραμμή 4 του ΜΕΤΡΟ Αθήνας, που πέτυχαν σημαντικές αυξήσεις πάνω στα πραγματικά μεροκάματα. Δείχνουν τις δυνατότητες επιτυχίας που υπάρχουν.

ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ!

ΔΩΣΤΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ!

Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ “Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ”

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!