ΠΑΝ. ΚΑΠΠΑΤΟΣ: Συνάντηση εργασίας με την Γ.Γ Υπηρεσιών Υγείας κ. Λίλιαν Βιλδιρίδη

24

Χθες συναντήθηκα με την Γενική Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας κα. Λίλιαν Βιλδιρίδη στο Υπουργείο Υγείας.

Στην προγραμματισμένη μας συνάντηση τέθηκαν ζητήματα που εντοπίζονται και αφορούν τα νοσοκομεία Αργοστολίου και Ληξουρίου όπως επίσης και τα κέντρα υγείας Σάμης και Ιθάκης. 

Η συζήτηση έγινε στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας κάλυψης των αναγκών που προκύπτουν αλλά και των βελτιώσεων των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας των ασθενών σε όλες τις δομές υγείας των νησιών μας.

Ακόμη αναφερθήκαμε στις συνεχείς προκηρύξεις των τελευταίων δύο ετών από το Υπουργείο Υγείας που έχουν ως αποτέλεσμα σήμερα το ποσοστό κάλυψης προσωπικού των οργανικών θέσεων του Γ. Νοσοκομείου Κεφαλονιάς «Άγιος Γεράσιμος» να αγγίζει το 73%! Σε αυτό το ήδη ενισχυμένο από μόνο του ποσοστό, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι δεν προσμετρώνται οι επικουρικοί, οι οποίοι με το πλεονέκτημα της επιπλέον μοριοδότησης θα αποροφηθούν άμεσα στις επόμενες προκηρύξεις, συμβάλλοντας στην περαιτέρω αύξηση του συνόλου κάλυψης των οργανικών θέσεων του νοσοκομείου μας.

Παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα που υπάρχουν στα νησιά μας, στόχος μου είναι η παροχή υπηρεσιών υγείας υπό αξιοπρεπείς συνθήκες μέσω της αύξησης των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, καθώς και η ενίσχυση των υποδομών όλων των δομών υγείας του Νομού μας, για τα οποία εργαζόμαστε από κοινού με τις διοικήσεις των νοσοκομείων μας.

Ευχαριστώ θερμά την κα. Βιλδιρίδη που άκουσε με ειλικρινές ενδιαφέρον τα ζητήματα που αφορούν την υγεία στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη, καθώς και για την αγαστή συνεργασία μας από το 2019 για την υλοποίηση των στόχων που έχουν έως τώρα επιτευχθεί.

Παναγής Καππάτος
Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!