– 4 ώριμα, σφριγηλά αχλάδια, μισά και πυρήνα
– 1/2 κούπα τυρί Gorgonzola, θρυμματισμένο
– 1/4 κούπα αποξηραμένα cranberries, ψιλοκομμένα
– 2 κουταλιές μέλι
– 1 κουταλιά ελαιόλαδο
– 1 κουταλάκι φρέσκα φύλλα θυμαριού
– Αλάτι και πιπέρι για γεύση
– Προαιρετικά: Ψιλοκομμένα καρύδια για γαρνιτούρα
Οδηγίες:
1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 375°F (190°C) .
2. Κόψτε τα αχλάδια στη μέση και αφαιρέστε τους πυρήνες, δημιουργώντας ένα μικρό πηγάδι σε κάθε μισό .
3. Τακτοποιήστε τα μισά αχλάδια, κομμένα σε ένα πιάτο ψησίματος. Ψιλόβροχο με ελαιόλαδο και γεμίστε το καθένα με crumbles Gorgonzola και ψιλοκομμένα cranberries
4. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να τρυπήσουν τα αχλάδια και να αρχίσει να λιώνει το τυρί .
5. Βγάλε τα αχλάδια από τον φούρνο, ψιλόβροχο μέλι και πασπαλίστε με φρέσκο θυμάρι. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι στη γεύση .
6. Για έξτρα τραγανό, προσθέστε πάνω ψιλοκομμένα καρύδια αν θέλετε .
Σερβίρετε ζεστό ως αρωματικό ορεκτικό ή ελαφρύ γλυκό!
Πηγη
Kitchens Diary
Ακολουθήστε το
kefaloniapress.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις