Γράφει Δήμητρα Ευθυμιάδου /Ρεπορτάζ Υγείας

Με σκληρή επικοινωνιακή «επίθεση» επιχειρεί η κυβέρνηση όπως φαίνεται να αλλάξει την εικόνα του δημοσίου τομέα της υγείας. Άλλωστε όπως καταγράφουν και όλες οι δημοσκοπήσεις, οι πολίτες έχουν εξαιρετικά αρνητική εικόνα για το δημόσιο σύστημα υγείας εξαιτίας της ταλαιπωρίας που ζουν όταν επισκέπτονται κάποιο δημόσιο νοσοκομείο.

Με βάση τις τελευταίες έρευνες, ένας στους δύο πολίτες έχουν αρνητική εικόνα για το ΕΣΥ και τις υπηρεσίες που παρέχονται. Η κυβέρνηση όμως επιχειρεί να ανατρέψει αυτό το κλίμα, επιστρατεύοντας όλα τα μέσα ακόμη και τα social media όπου προβάλλεται μία θετική εικόνα του συστήματος υγείας αλλά και τις υπηρεσιών που εκείνη βελτίωσε, όπως υποστηρίζεται.
Οι επισκέψεις στα νοσοκομεία

Όπως αναφέρουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές του ethnos.gr, εδώ και καιρό το Μέγαρο Μαξίμου έχει δώσει εντολή στην ηγεσία του υπουργείου υγείας να προχωρά σε επισκέψεις σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας όταν υλοποιούνται κάποιες αλλαγές ή κάποια έργα. Δεν είναι τυχαίο ότι ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης παραβρίσκεται συχνά πυκνά σε εγκαίνια ακόμη και απλών διαγνωστικών μηχανημάτων, κόβοντας βέβαια και τις αντίστοιχες κορδέλες. Στις ίδιες περιοδείες επιδίδονται και η αναπληρώτρια υπουργός υγείας αλλά και ο υφυπουργός υγείας σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να αλλάξει η εικόνα των πολιτών για το έργο που δημιουργείται.

Μπαράζ μηνυμάτων για τις δωρεάν εξετάσεις

Το άλλο τμήμα της υγείας που αξιοποιείται από την κυβέρνηση για να αλλάξει η εικόνα των πολιτών για το έργο που παράγει, αφορά στις δωρεάν προληπτικές εξετάσεις. Τις τελευταίες ημέρες τα επικοινωνιακά μηνύματα είναι συνεχή για τις προληπτικές εξετάσεις που παρέχονται στους πολίτες, ενώ μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα απεστάλησαν τα sms για το δωρεάν τεστ για τον καρκίνο του παχέος εντέρου ενώ ακολουθούν και οι δωρεάν εξετάσεις για το καρδιαγγειακό σύστημα.

Η επικοινωνιακή επίθεση αυτή με sms δεν είναι τυχαία αφού προηγήθηκε όπως λένε έγκυρες πληροφορίες του ethnos.gr σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία και του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του υπουργού υγείας Άδωνι Γεωργιάδη αλλά και της αρμόδιας για την πρόληψη αναπληρώτριας υπουργού υγείας Ειρήνης Αγαπηδάκη για το θέμα των δωρεάν εξετάσεων.

Στη σύσκεψη αυτή με βάση διασταυρωμένες πληροφορίες του ethnos.gr επισημάνθηκε η καθυστέρηση που υπήρχε τους τελευταίους μήνες στην παροχή των εξετάσεων στους πολίτες, οι οποίες να υπενθυμιστεί ότι καλύπτονται οικονομικά από τα κονδύλια του ταμείου ανάκαμψης. Γι αυτό και αμέσως μετά τη συγκεκριμένη σύσκεψη, ξεκίνησε ένα μπαράζ επικοινωνιακής προβολής των δωρεάν εξετάσεων με μήνυμα προς τους πολίτες, εκδηλώσεις αλλά και προβολή στα social media.

Η τακτική αυτή της κυβέρνησης όπως λένε οι ίδιες πηγές, θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα καθώς έχει αποδειχθεί δημοσκοπικά ότι οι πολίτες επηρεάζονται άρδην από ζητήματα της καθημερινότητάς τους όπως από μια επίσκεψη σε ένα δημόσιο νοσοκομείο όπου μπορεί να μην εξυπηρετηθούν στην ώρα τους.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!