Γράφει Άννα Καντζηλιέρη

Λίγο πριν την εκπνοή του Οκτώβρη είναι μια καλή ευκαιρία να προγραμματίσουμε το επόμενο ταξίδι μας στο εξωτερικό. Προορισμός; Κάποια από τις πόλεις της Ευρώπης που φημίζονται για τον πολιτισμό και την ιστορία τους, ενώ τη χριστουγεννιάτικη περίοδο αποκτούν μια επιπρόσθεση λάμψη.

Αν είσαι λάτρης των ταξιδιών, σίγουρα έχεις τη δική σου wishlist με προορισμούς που επιθυμείς να επισκεφτείς και να εξερευνήσεις κάποια στιγμή στη ζωή σου. Άραγε, πόσοι από αυτούς βρίσκονται στην Ευρώπη; Παρακάτω, θα βρεις μια λίστα με τις δέκα πόλεις που είναι ιδανικές να ταξιδέψεις μέσα στον χειμώνα, προκειμένου να κάνεις μια ανάπαυλα από την καθημερινότητα και να φορτίσεις τις μπαταρίες σου.

Οι 10 καλύτερες πόλεις στην Ευρώπη για να επισκεφτείς τον χειμώνα

1.Η πόλη του Λουξεμβούργου, Λουξεμβούργο

Η πόλη του Λουξεμβούργου θα μπορούσε κάλλιστα να είναι βγαλμένη από κάποιο όνειρο. Τα δεκάδες κάστρα, οι χιονισμένοι λόφοι και οι χριστουγεννιάτικες αγορές συνθέτουν ένα τοπίο που θυμίζει παραμύθι. Η πρωτεύουσα του Λουξεμβούργου παρέχει τη δυνατότητα δωρεάν μετακίνησης, συνεπώς είναι πολύ εύκολο να την εξερευνήσεις από άκρη σε άκρη χωρίς να ξοδέψεις χρήματα για εισιτήρια. Πάρε ζεστή σοκολάτα στο χέρι και ξεκίνα τη βόλτα σου.

Jenny.Gr
Shutterstock

2.Νυρεμβέργη, Γερμανία

Η Γερμανία φημίζεται για τις χριστουγεννιάτικες αγορές της, ωστόσο λίγες μπορούν να συγκριθούν με την Christkindlesmarkt στη Νυρεμβέργη. Οι αμέτρητοι πάγκοι με τα χειροποίητα δώρα, το γνωστό σε όλους μελόψωμο, αλλά και τα τουριστικά είδη απευθύνονται σε κάθε επισκέπτη. Αν θέλεις να μπεις εντελώς στο κλίμα, μια βόλτα με την άμαξα στις στολισμένες γειτονιές της πόλης είναι ό,τι χρειάζεσαι. Η Νυρεμβέργη απευθύνεται σε όλους τους επισκέπτες, αφού μπορείς να φας από νόστιμο street food μέχρι να δειπνήσεις σε βραβευμένα εστιατόρια με αστέρι μισελέν.

Jenny.Gr
Shutterstock

3.Ντουμπρόβνικ, Κροατία

Μία απόδραση στο Ντουμπρόβνικ μοιάζει με ένα βήμα πίσω στον χρόνο. Η μπαρόκ αρχιτεκτονική σε ταξιδεύει στη μεσαιωνική εποχή, οι εντυπωσιακοί ναοί, τα μαρμάρινα και πέτρινα κτίρια μαγεύουν κάθε επισκέπτη. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, που η Παλιά Πόλη αποτελεί από το 1979 Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Την περίοδο των Χριστουγέννων λαμβάνουν χώρα μια σειρά από φεστιβάλ που δίνουν ζωή στην πόλη, μεταφέροντας το χριστουγεννιάτικο κλίμα σε κάθε γωνιά της.

Jenny.Gr
Shutterstock

4.Μπριζ, Βέλγιο

Αυτή η μεσαιωνική πόλη του Βελγίου πρέπει σίγουρα να μπει στη λίστα με τα επόμενα ταξίδια σου. Το ιστορικό κέντρο της αποτελεί Μνημείο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO κι αν το επισκεφτείς θα καταλάβεις αμέσως τον λόγο. Σε κάθε βόλτα στα πλακόστρωτα δρομάκια, στα κανάλια και στις μικρές γειτονιές αντικρίζεις πανέμορφα και ιστορικά κτίρια, που μοιάζουν να είναι ανέγγιχτα από τον χρόνο. Τη χριστουγεννιάτικη περίοδο, η πόλη στολίζεται σε κάθε σημείο της, κάνοντας ακόμα και τους πιο μεγάλους να νιώσουν ξανά παιδιά.

Jenny.Gr
Shutterstock

5.Βιέννη, Αυστρία

Η Βιέννη είναι μία από τις ομορφότερες πόλεις της Ευρώπης και αυτό δεν αλλάζει καμία εποχή του χρόνου. Τα ιστορικά και πολιτιστικά κτίρια, τα πάρκα, οι κήποι και φυσικά οι ναοί πρέπει να συμπεριληφθούν στην to do λίστα σου. Μην παραλείψεις να παρακολουθήσεις όπερα, να επισκεφτείς τις υπαίθριες αγορές και να δοκιμάσεις αυθεντική βιεννέζικη σοκολάτα. Εντάξει, και σνίτσελ.

Jenny.Gr
Shutterstock

6.Βενετία, Ιταλία

Η Βενετία είναι το διαμάντι της Ιταλίας. Όποια εποχή κι αν την επισκεφτείς, θα μαγευτείς από την ιδιαίτερη και ασύγκρτη ομορφιά της. Τον χειμώνα, ωστόσο, που ο τουρισμός είναι πεσμένος, εκπέμπει έναν αέρα μυστηρίου και όλα τα αξιοθέατα είναι πιο εύκολα προσβάσιμα, ενώ τα ξενοδοχεία προσφέρουν μειωμένες τιμές σε σχέση με άλλες περιόδους μέσα στον χρόνο.

Jenny.Gr
Shutterstock

7.Μπαθ, Αγγλία

Είναι πολύ εύκολο να ερωτευτείς το Μπαθ, αυτή την ειδυλλιακή πόλη της Αγγλίας, που φημίζεται για την αρχιτεκτονική και τα λουτρά της. Ακόμα κι αν επισκεφτείς το Λονδίνο, μια μονοήμερη απόδραση επιβάλλεται.

Jenny.Gr
Shutterstock

8.Τάλιν, Εσθονία

Το Ταλίν αποτελεί κόσμημα της Βαλτικής Θάλασσας. Μπορεί να μην είναι τόσο δημοφιλής προορισμός, ωστόσο όσοι επισκέπτονται αυτή την πόλη τους μένει αξέχαστη. Το Ταλίν διαθέτει ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα ιστορικά κέντρα της Ευρώπης, που μαζί με τις μεσαιωνικές εκκλησίες του υπάγονται στην προστασία της UNESCO.

Jenny.Gr
Shutterstock

9.Πράγα, Τσεχία

Αν θέλεις να δεις χιονισμένα τοπία, παραμυθένια κάστρα και πετρόχτιστες γέφυρες, τότε η Πράγα είναι ο προορισμός που πρέπει να επισκεφτείς. Μία από τις πιο χριστουγεννιάτικές πόλεις του κόσμου – που διαθέτει μερικές από τις καλύτερες αγορές της Ευρώπης – σε περιμένει για να απολαύσεις τα Χριστούγεννα μαζί με τους αγαπημένους σου. Μπορεί το κρύο να είναι έντονο, όμως το ζεστό κόκκινο κρασί από τους πάγκους στον δρομο, υπόσχεται να σε ζεστάνει.

Jenny.Gr
Shutterstock

10.Ζερμάτ, Ελβετία

Αυτό το γραφικό θέρετρο στις Ελβετικές Άλπεις δεν αποτελεί απλώς ένα μερος για να χαζέψεις το χιόνι, αλλά για να γίνεις ένα με αυτό, παίζοντας σαν μικρό παιδί. Οι πίστες του σκι έχουν αγαπηθεί από εκατομμύρια ταξιδιώτες και λάτρεις των χειμερινών σπορ, ενώ οι βόλτες με το τρένο ή την άμαξα είναι ιδανικές για τους λιγότερο τολμηρούς. Αυτό το χωριό της Ευρώπης θα μπορούσε να ανήκει σε κάποια ταινία της Dinsey, όμως όχι, είναι πραγματικό και βρίσκεται στην Ελβετία.

Jenny.Gr
Shutterstock
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!