Συστατικά
- 2 κουτ. της σούπας βούτυρο
- 1 φλιτζάνι κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3/4 φλιτζάνι ρύζι
- 1/3 του φλιτζανιού κάστανα
- 1/2 φλιτζάνι ροζέ κρασί
- 1/2 φλιτζάνι πουρέ κολοκύθας
- 2/3 φλιτζάνι παρμεζάνα
- 1/4 κουτ. του γλυκού καυτερό πιπέρι
- 1/4 κουτ. του γλυκού μοσχοκάρυδο
- 3 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια μικρή κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρεις αρχικά τα κρεμμύδια για 7 περίπου λεπτά μέχρι να καραμελώσουν
- Προσθέτεις το ρύζι και το αφήνεις να βράσει, ανακατεύοντας αρκετά συχνά
- Περιχύνεις το ροζέ κρασί, ανακατεύεις και αφήνεις το ρύζι να απορροφήσει το κρασί για περίπου 7 λεπτά
- Συνεχίζεις να ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα, προσθέτοντας κάθε 5 λεπτά από ένα ζωμό κοτόπουλου και μερικά κάστανα
- Απομακρύνεις την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτεις τον πουρέ κολοκύθας, το καυτερό πιπέρι και την παρμεζάνα
- Ανακατεύεις πάρα πολύ καλά, μέχρι το τυρί να λιώσει και να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα
- Ρίχνεις αλάτι και πιπέρι και σερβίρεις.
Ακολουθήστε το
kefaloniapress.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις