Τα παιδιά λατρεύουν το ποπ κορν και σήμερα θα τους φτιάξεις καραμελωμένα για να ξετρελαθούν.’
Συστατικά
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3/4 κούπας καλαμπόκι για ποπ κορν
- 100 γρ. βούτυρο
- 1 κούπα καστανή ζάχαρη κρυσταλλική
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα.
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνεις το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά περιμένεις να ζεσταθεί
- Προσθέτεις το καλαμπόκι και σκεπάζεις την κατσαρόλα με το καπάκι
- Την ανακινείς, αφήνεις μια μικρή χαραμάδα στο καπάκι και περιμένεις να “σκάσει” το καλαμπόκι
- Μόλις σταματήσεις ο θόρυβος τοποθετείς το ποπ κορν σε ένα μεγάλο μπολ
- Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 120°C
- Σε μια μικρή κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά λιώνεις το βούτυρο
- Προσθέτεις τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύεις καλά
- Όταν πάρει μία βράση χαμηλώνεις τη φωτιά και το αφήνεις να βράσεις για 3-4 λεπτά ακόμη
- Το αποσύρεις από την εστία και προσθέτεις τη σόδα ανακατεύοντας καλά με το σύρμα
- Πολύ γρήγορα για να μην αφρίσει η καραμέλα την ρίχνεις πάνω από το ποπ κορν και ανακατεύεις συνεχώς και γρήγορα μέχρι να καλυφθεί
- Απλώνεις το ποπ κορν σε ένα μεγάλο ταψί ή δύο μικρότερα και το ψήνεις για 1 περίπου ώρα
- Κάθε 10 λεπτά τα ανακατεύεις για να μην κολλήσουν
- Τα βγάζεις από τον φούρνο και το αφήνεις στην άκρη μέχρι να κρυώσει
- Τα αδειάζεις σε μπολ και απολαμβάνεις.
Κεντρική photo: iStock