Συστατικά:
– 3⁄4 φλιτζάνι σπόροι ροδιού
– 1⁄2 φλιτζάνι νωπά ή κατεψυγμένα ψιλοκομμένα κράνμπερι, αποψυγμένα
– 2 κουταλιές ζάχαρη
– 1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
– Αλάτι
– 6 ουγγιές γαλλικό ψωμί τύπου μπαγκέτα, κομμένο διαγώνια σε 16 φέτες
– Σπρέι μαγειρικής
– 1⁄8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
– 1 (6 ουγγιά) τυρί μπρι, κομμένο διαγώνια σε 16 φέτες
– 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
Οδηγίες:
1. Σε ένα μικρό μπολ, συνδυάστε σπόρους ροδιού, cranberries, ζάχαρη, ξύσμα πορτοκαλιού και αλάτι. Κάλυψη και χαλάρωση για έως 3 ημέρες.
2. Για να σερβίρετε, προθερμάνετε τον φούρνο στους 350°F. Τακτοποιήστε φέτες ψωμιού σε περγαμηνή με επένδυση χαρτί 15×10 ιντσών. Ψεκάστε ελαφρώς και τις δύο πλευρές κάθε φέτας ψωμιού με σπρέι μαγειρέματος, πασπαλίστε με πιπέρι. Ψήνουμε για 8 λεπτά, γυρίζουμε μία φορά. Κορυφαία κάθε φέτα με τυρί μπρι. Συνεχίστε να ψήνετε για 4 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσει το τυρί.
3. Ανακάτεψε κομμένο βασιλικό στο μείγμα του ροδιού και κουτάλι μια γενναιόδωρη ποσότητα πάνω από κάθε ζεστή μπρουσκέτα. Σερβίρετε αμέσως.
Ακολουθήστε το
kefaloniapress.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις