Χριστουγεννιάτικο γλυκό χωρίς ψήσιμο!

36

Αυτή η Χριστουγεννιάτικη τουρτα Χωρίς Ψήσιμο είναι ένα ζωντανό, κρεμώδες επιδόρπιο, ιδανικό για την εορταστική περίοδο! Με στρώσεις από cheesecake με γεύση μέντας, πουτίγκα γεμάτη καραμέλες και τραγανή βάση, αυτό το γλυκό θα κλέψει την παράσταση σε κάθε Χριστουγεννιάτικη συνάντηση. Ας φτιάξουμε αυτό το υπέροχο εορταστικό επιδόρπιο!

Υλικά:

Για τη Βάση:

  • 2 φλιτζάνια τριμμένα μπισκότα βανίλιας ή digestive
  • 1/4 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, λιωμένο

Για τη Στρώση Cheesecake με Μέντα:

  • 225 γρ. τυρί κρέμα, μαλακωμένο
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 1/4 φλιτζάνι θρυμματισμένα καραμελάκια μέντας
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα μέντας
  • 1 φλιτζάνι χτυπημένη κρέμα (π.χ. τύπου “Cool Whip”)

Για τη Στρώση Πουτίγκας με Καραμέλες:

  • 2 φακελάκια στιγμιαίας πουτίγκας βανίλια (95 γρ. το καθένα)
  • 3 φλιτζάνια κρύο γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι καραμέλες με χριστουγεννιάτικο θέμα (π.χ. κόκκινα και πράσινα M&M’s, θρυμματισμένες καραμέλες μέντας)

Για την Επικάλυψη:

  • 2 φλιτζάνια χτυπημένη κρέμα
  • Θρυμματισμένα καραμελάκια μέντας
  • Μίνι σταγόνες σοκολάτας
  • Πολύχρωμη χριστουγεννιάτικη τρούφα

Εκτέλεση:

1. Ετοιμάστε τη Βάση:

  1. Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε τα τριμμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο, μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα.
  2. Πιέστε το μείγμα στον πάτο ενός ταψιού 23×33 εκ., ώστε να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη βάση.
  3. Βάλτε τη βάση στο ψυγείο να κρυώσει όσο ετοιμάζετε τις υπόλοιπες στρώσεις.

2. Φτιάξτε τη Στρώση Cheesecake με Μέντα:

  1. Σε μεγάλο μπολ, χτυπήστε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες.
  2. Προσθέστε τα θρυμματισμένα καραμελάκια και το εκχύλισμα μέντας, και ανακατέψτε καλά.
  3. Ενσωματώστε απαλά την κρέμα για να γίνει το μείγμα αφράτο.
  4. Απλώστε το μίγμα πάνω από τη βάση και επιστρέψτε το ταψί στο ψυγείο.

3. Ετοιμάστε τη Στρώση Πουτίγκας με Καραμέλες:

  1. Σε μεσαίο μπολ, χτυπήστε τη στιγμιαία πουτίγκα με το κρύο γάλα για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να πήξει.
  2. Ανακατέψτε τις καραμέλες για να κατανεμηθούν ομοιόμορφα.
  3. Απλώστε το μείγμα πάνω από τη στρώση cheesecake και λειάνετε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.

4. Προσθέστε την Επικάλυψη και τη Διακόσμηση:

  1. Απλώστε ομοιόμορφα την κτυπημένη κρέμα πάνω από τη στρώση πουτίγκας.
  2. Διακοσμήστε με θρυμματισμένα καραμελάκια, μίνι σταγόνες σοκολάτας και χριστουγεννιάτικη τρούφα.

5. Ψύξτε και Σερβίρετε:

  1. Σκεπάστε το ταψί με πλαστική μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή όλη τη νύχτα, ώστε να σταθεροποιηθούν οι στρώσεις.
  2. Κόψτε σε τετράγωνα και σερβίρετε κρύο.

Παραλλαγές:

  • Σοκολατένια Λαζάνια Μέντας: Αντικαταστήστε την πουτίγκα βανίλιας με σοκολάτα για πιο πλούσια γεύση.
  • Με Ξηρούς Καρπούς: Προσθέστε θρυμματισμένα αμύγδαλα ή φουντούκια στην κορυφή.
  • Χωρίς Γλουτένη: Χρησιμοποιήστε μπισκότα χωρίς γλουτένη για τη βάση.

Συμβουλές:

  • Χρόνος ψύξης: Απαραίτητος για τη σταθεροποίηση των στρώσεων.
  • Φωτεινές καραμέλες: Επιλέξτε έντονα χρώματα για εορταστική εμφάνιση.
  • Προσαρμόστε τη διακόσμηση: Χρησιμοποιήστε σοκολατένιες μπούκλες ή βρώσιμο γκλίτερ.

Χρόνος Προετοιμασίας:

  • 30 λεπτά (συν τον χρόνο ψύξης)

Διατροφικές Πληροφορίες (Ανά Μερίδα):

  • Θερμίδες: 340
  • Πρωτεΐνες: 4 γρ.
  • Νάτριο: 180 mg

ΠΗΓΗ https://www.cookefast.com/no-bake-christmas-candy-lasagna/

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!