Συνταγή για κορμό σοκολάτας με καραμελωμένα κάστανα

123

Το μωσαϊκό είναι το γλυκό που ταιριάζει πολύ στα γιορτινά τραπέζια κι αν θέλεις να κάνεις τη διαφορά θα το φτιάξεις με κάστανα.

Συστατικά

200 γρ. κουβερτούρα
150 γρ. βούτυρο
40 γρ. φιστίκια Αιγίνης, κοπανισμένα
50 γρ. λευκά αμύγδαλα, κοπανισμένα
150 γρ. κάστανα βρασμένα, χοντροκομμένα
40 γρ. αποξηραμένα cranberries

Kαραμελωμένα κάστανα

40 γρ. βούτυρο
60 γρ. καστανή ζάχαρη
¼ κ.γλ. αλάτι
1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
150 γρ. κάστανα γλασέ, χοντροκομμένα

Τρόπος Μαγειρέματος

Κόβεις την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και την βάζεις σε ένα ανοξείδωτο μπολ μαζί με το βούτυρο
Τα λιώνεις σε μπεν μαρί ανακατεύοντας απαλά
Τα αποσύρεις από την εστία και προσθέτεις τα φιστίκια, τα αμύγδαλα, τα κάστανα και τα cranberries ανακατεύοντας ώστε να ενσωματωθούν
Αδειάζεις το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα όπου έχεις στρώσει προηγουμένως λαδόκολλα καλύπτοντας και τα πλαϊνά της μέρη
Διπλώνεις τη λαδόκολλα που περισσεύει και βάζεις τον κορμό στην κατάψυξη για 3 ώρες
Σε ένα μικρό σκεύος ζεσταίνεις το βούτυρο με τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι για 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη
Μόλις πάρει μία βράση προσθέτεις τα κάστανα, ανακατεύοντας απαλά με μια ξύλινη κουτάλα
Βγάζεις τον κορμό από την κατάψυξη και τον τοποθετείς στη συντήρηση
Τον αφαιρείς μαζί με τη λαδόκολλα από τη φόρμα και τον βάζεις σε ξύλο κοπής
Βγάζεις με προσοχή τη λαδόκολλα και τον κόβεις
Σερβίρεις απλώνοντας από πάνω ή στο πλάι τα καραμελωμένα κάστανα.

Κεντρική photo: iStock

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!