Μαλακά μπισκότα λεμονιού

Τέλειο συνοδευτικό για τον καφέ

24

Υλικά

  • 3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1 φλ. τσαγιού ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
  • 1 /4 φλ. τσαγιού λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κ. σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ. σ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 μεγάλο αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
  • Για την επικάλυψη:
  • 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 3- 4 κ. σ. χυμό λεμονιού
  • 2 κ. γλ. ξύσμα λεμονιού
  • 1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας, προαιρετικά

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώστε 2 ταψιά με λαδόκολλα.
  2. Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε το αλεύρι, με το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Αφήστε στην άκρη.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ, χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ, χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, περίπου 2 έως 3 λεπτά.
  4. Προσθέστε το αυγό, τη βανίλια, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και χτυπήστε καλά.
  5. Ρίξτε το μείγμα αλευριού στο μείγμα αυγών και ανακατέψτε σε χαμηλή προς μεσαία ταχύτητα, μέχρι να αποκτήσετε ένα μείγμα με τέλεια υφή.
  6. Πλάστε τα μπισκότα και τοποθετήστε τα στα ταψιά με τη λαδόκολλα.
  7. Ψήστε για 10 έως 12 λεπτά. Οι άκρες θα φαίνονται έτοιμες, αλλά το κέντρο θα είναι ακόμα ελαφρώς μαλακό. Αφαιρέστε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν για 5 λεπτά.
  8. Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε τα υλικά για το γλάσο και γαρνίρετε τα μπισκότα.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!