Υλικά
- 3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 1 φλ. τσαγιού ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
- 1 /4 φλ. τσαγιού λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κ. σ. χυμό λεμονιού
- 1 κ. σ. ξύσμα λεμονιού
- 1 μεγάλο αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
- Για την επικάλυψη:
- 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
- 3- 4 κ. σ. χυμό λεμονιού
- 2 κ. γλ. ξύσμα λεμονιού
- 1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας, προαιρετικά
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώστε 2 ταψιά με λαδόκολλα.
- Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε το αλεύρι, με το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Αφήστε στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ, χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, περίπου 2 έως 3 λεπτά.
- Προσθέστε το αυγό, τη βανίλια, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και χτυπήστε καλά.
- Ρίξτε το μείγμα αλευριού στο μείγμα αυγών και ανακατέψτε σε χαμηλή προς μεσαία ταχύτητα, μέχρι να αποκτήσετε ένα μείγμα με τέλεια υφή.
- Πλάστε τα μπισκότα και τοποθετήστε τα στα ταψιά με τη λαδόκολλα.
- Ψήστε για 10 έως 12 λεπτά. Οι άκρες θα φαίνονται έτοιμες, αλλά το κέντρο θα είναι ακόμα ελαφρώς μαλακό. Αφαιρέστε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν για 5 λεπτά.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε τα υλικά για το γλάσο και γαρνίρετε τα μπισκότα.
Ακολουθήστε το
kefaloniapress.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις