More
    Αρχική LIFESTYLE Μαγειρική

    Φτερούγες κοτόπουλου και ρύζι μπασμάτι

    21

    Γράφει ΣΩΤΗΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

    Υλικά

    Μερίδες: 4

    Για τις φτερούγες κοτόπουλου

      • 1 κιλό φτερούγες κοτόπουλου
      • 4 κουτ. σούπας σόγια σος
      • 2 κουτ. σούπας μέλι
      • 1 κουτ. σούπας τζίντζερ φρέσκο, ψιλοτριμμένο
      • 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
      • 1 λάιμ, χυμό και ξύσμα

    Για το σερβίρισμα και τη συνοδεία

    • λίγο σουσάμι
    • λίγο ξύσμα λάιμ
    • φυλλαράκια φρέσκου κόλιανδρου
    • μαύρο πιπέρι
    • 500 γρ. ρύζι μπασμάτι
    • λίγο σησαμέλαιο

    Διαδικασία

    Βήμα 1

    Φτερούγες κοτόπουλου: Βάζουμε τις φτερούγες σε ένα μπολ και τις μαρινάρουμε με όλα τα υλικά της μαρινάδας. Τις μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

    Βήμα 2

    Κατόπιν, τις βγάζουμε από τη μαρινάδα, τις σκουπίζουμε ταμποναριστά με χαρτί κουζίνας και τις ψήνουμε στη σχάρα σε κάρβουνα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 20΄. Εναλλακτικά τις ψήνουμε σε καυτό σχαροτήγανο για τον ίδιο περίπου χρόνο.

    Βήμα 3

    Τις τοποθετούμε σε πιατέλα, τις πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι, λίγο ξύσμα λάιμ, λίγα φυλλαράκια φρέσκου κόλιανδρου και σερβίρουμε.

    Βήμα 4

    Συνοδεύουμε τις φτερούγες κοτόπουλου με ρύζι μπασμάτι: Ξεπλένουμε το ρύζι σε τρεχούμενο νερό για 2΄-3΄ να φύγει το άμυλο και κατόπιν το βράζουμε σε διπλάσιο όγκο νερού περίπου 10΄.

    Βήμα 5

    Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε σκεπασμένο με μια πετσέτα για να φουσκώσει. Σερβίρουμε ραντίζοντάς το με λίγες σταγόνες σησαμέλαιο.

    Styling: Τζαννής Σιφναίος – Food styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφία: Studio LM

     

    Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Captcha verification failed!
    CAPTCHA user score failed. Please contact us!