More
    Αρχική LIFESTYLE Μαγειρική

    Πώς μια σαλάτα μπορεί να σε παχύνει περισσότερο από ένα… μπέργκερ

    14

    Γράφει

    Τα λάθη που κάνεις όταν παίρνεις σαλάτα και παίρνεις επιπρόσθετες θερμίδες.

    Η σαλάτα θεωρείται ως μια υγιεινή επιλογή για όσους θέλουν να προσέξουν τη διατροφή τους. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι όλες οι σαλάτες είναι εξίσου θρεπτικές. Ορισμένα υλικά που προστίθενται μπορούν να μετατρέψουν το γεύμα σου σε θερμιδική «βόμβα», ξεπερνώντας ακόμα και τις θερμίδες που μπορεί να έχει ένα μπέργκερ.

    1. Προσοχή στις κρεμώδεις σος

    Οι κρεμώδεις σος είναι γεμάτες κορεσμένα λιπαρά, αλάτι και θερμίδες, κάνοντας τη σαλάτα σου να μοιάζει περισσότερο με μπέργκερ παρά με θρεπτικό γεύμα. «Ακόμα και οι σος χαμηλών λιπαρών περιέχουν συχνά μεγάλες ποσότητες ζάχαρης για να αντισταθμίσουν τη χαμένη γεύση», σύμφωνα με το «Web MD». Αντί για αυτά, προτίμησε ντρέσινγκ με ελαιόλαδο, ξύδι ή χυμό φρούτων. Αυτά όχι μόνο προσφέρουν γεύση χωρίς περιττές θερμίδες, αλλά ενισχύουν και την απορρόφηση των βιταμινών της σαλάτας.

    2. Το «τραγανό» κοτόπουλο δεν είναι τόσο υγιεινό όσο ακούγεται

    Το κοτόπουλο είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, αλλά όταν είναι «τραγανό», συνήθως σημαίνει ότι είναι τηγανητό ή πανέ. Αυτό αυξάνει σημαντικά τις θερμίδες και τα κορεσμένα λιπαρά. Αντί για αυτό, επίλεξε ψητό φιλέτο στήθους ή μπούτι για να διατηρήσεις τη σαλάτα σου ελαφριά και θρεπτική.

    3. Σαλάτες με βάση το μαρούλι

    Το μαρούλι αποτελείται κατά 96% από νερό, οπότε δεν προσφέρει ιδιαίτερα θρεπτικά οφέλη. Προτίμησε πιο θρεπτικά πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι και η ρόκα, που είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες και βιταμίνες. Επιπλέον, οι σαλάτες με μαρούλι συχνά συνοδεύονται από βαριές σος για να ενισχύσουν τη γεύση, κάτι που αναιρεί τα οφέλη της σαλάτας.

    4. Πες «όχι» στα κρουτόν

    Τα κρουτόν περιέχουν απλούς υδατάνθρακες που προκαλούν απότομες αυξομειώσεις της ινσουλίνης και δεν προσφέρουν κορεσμό. Αν θέλεις κάτι τραγανό, προτίμησε παξιμαδάκια ολικής άλεσης ή ξηρούς καρπούς, όπως αμύγδαλα και καρύδια, ιδανικά χωρίς αλάτι.

    5. Αποξηραμένα φρούτα: μια θερμιδική παγίδα

    Παρόλο που προσθέτουν γεύση και γλυκύτητα, τα αποξηραμένα φρούτα περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης. Αντί για αυτά, δοκίμασε φρέσκα φρούτα, όπως ψιλοκομμένες φράουλες, ρόδι ή φέτες πορτοκαλιού, που προσφέρουν βιταμίνες και ζωντανά χρώματα στη σαλάτα σου.

    Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Captcha verification failed!
    CAPTCHA user score failed. Please contact us!