«Gleeking»: Τι είναι και πως μπορείτε να το πετύχετε (vid)

19

Από τις ικανότητες του ανθρώπινου σώματος που αρκετοί άνθρωποι είναι αδαείς, το Gleeking παραμένει μια πολύ ενδιαφέρουσα και ασυνήθιστη. Για όσους δεν έχουν ακούσει για αυτό, το Gleeking αφορά την  βολή σάλιου από τον ανθρώπινη αδένα υπογλωσσίως, ερεθιζόμενο τυχαία ή σκόπιμα.

Το Gleeking, επίσης γνωστό ως gleeting, gleet, ή geeking, είναι η διαδικασία κατά την οποία νερό ή ένα παρόμοιο υγρό εκτίνασσεται από τις μικρότερες αδένες σάλιου κάτω από τη γλώσσα, πράγμα που μπορεί να συμβεί είτε κατά λάθος, είτε εκ προθέσεως. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Gleeking μπορεί να γίνει ακούσια, συχνά κατά το χασμουρητό, το μάσημα ή ακόμη και κατά την ομιλία.”

@therealtiktokdoc @Sky! The master Gleeker 👅 #gleeking #brownsanatomy ♬ original sound – TheRealTikTokDoc

Αλλά σε περίπτωση που κάποιος θέλει να το επιτύχει σκόπιμα, υπάρχουν μερικά βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσετε. Πρώτον, θα πρέπει να τοποθετήσετε την άκρη της γλώσσας σας στον ουρανό του στόματος σας, δηλαδή, λίγο πριν τις ανώτερες δοκούς τών δοντιών. ……Κατόπιν, θα πρέπει να ώθησετε την γλώσσα σας ενάντια στον πάνω ουρανό σας και ταυτόχρονα να εκ της υγρού κοℓπος που ελκύσει την αδένα κάτω από την γλώσσα σας.

Παρά τη δυνατότητα επίτευξης του Gleeking σκόπιμα, δεν είναι όλοι ικανοί να το κάνουν. Ορισμένοι άνθρωποι χρειάζονται λίγη περισσότερη εξάσκηση για να το καταφέρουν, ενώ άλλοι ενδέχεται να μην είναι ποτέ σε θέση να το καταφέρουν σε ικανοποιητικό βαθμό.

Σε αντίθεση με ό,τι μπορεί να φαίνεται, το Gleeking δεν είναι καθόλου σπάνιο, αλλά έχει γίνει πιο γνωστό μέσα από τα βίντεο στα social media που εμφανίζουν ανθρώπους που επιδεικνύουν τις ικανότητές τους στο Gleeking.

Για όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν τέτοια ικανότητα, να είστε σίγουροι ότι ως δεξιότητα, απαιτεί πρακτική και, πολλές φορές, υπομονή. Αλλά, παρόλ’ αυτά, είναι απλώς άλλη μια επιβεβαίωση των απρόσμενων θαυμάτων και των απίθανων ικανοτήτων που κρύβει το ανθρώπινο σώμα.

[1] Gray’s Anatomy: The Anatomical Basis of Clinical Practice (41st edition). [2] Laskin, Daniel M., et al. (2013). “Salivary gland disorders.”

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!