Ο Άγιος Βαλεντίνος πλησιάζει, και τι καλύτερο από μια γλυκιά, σοκολατένια έκπληξη για τον αγαπημένο σου; Φτιάξε ένα εύκολο κέικ-πουτίγκας σοκολάτας σε σχήμα καρδιάς και δείξε την αγάπη σου με τον πιο γλυκό τρόπο! Αυτή η απολαυστική συνταγή συνδυάζει ημίγλυκη και μαύρη σοκολάτα, πολύ χτυπημένα αυγά, αλατισμένο βούτυρο, βανίλια και μια δόση εσπρέσο για βαθύτερη γεύση.
Ψήνεις και βάζεις από ένα κομμάτι σοκολάτας στη μέση, ώστε να λιώσει και να δημιουργήσει μια υπέροχη, ρευστή καρδιά. Σέρβιρέ το ζεστό, με έξτρα τρίμματα σοκολάτας και ελαφριά σαντιγί. Καθώς η σοκολάτα λιώνει και εισχωρεί στις ρωγμές, δημιουργεί ένα πλούσιο, λαχταριστό επιδόρπιο που θα ξετρελάνει κάθε λάτρη της σοκολάτας. Ετοίμασε το για τον Βαλεντίνο της καρδιάς σου και δες το χαμόγελο να φωτίζει το πρόσωπό του. Γιατί η αγάπη περνάει – και – από το στομάχι!
Υλικά:
113 γρ. αλατισμένο βούτυρο
1/2 φλιτζάνι κομματάκια σοκολάτας
90 γρ. μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
2 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
2 κρόκοι αυγών, σε θερμοκρασία δωματίου
1/3 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού κόκκοι στιγμιαίου καφέ
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
4 τετράγωνα γλυκιά ή μαύρη σοκολάτα
Οδηγίες:
Προθέρμανε τον φούρνο στους 200°C. Βουτύρωσε ελαφρά μια φόρμα σε σχήμα καρδιάς ή 4 μικρά φορμάκια σε σχήμα καρδιάς. Σε χαμηλή φωτιά, λιώσε το βούτυρο, τα κομματάκια σοκολάτας και την ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σε ένα μπολ, χτύπα τα αυγά και τους κρόκους για 1 λεπτό, μέχρι να αποκτήσουν απαλό κίτρινο χρώμα. Πρόσθεσε τη ζάχαρη, το αλεύρι, τον στιγμιαίο καφέ και το αλάτι. Ρίξε τη λιωμένη σοκολάτα στο μείγμα των αυγών και ανακάτεψε καλά. Πρόσθεσε τη βανίλια. Μοίρασε το μείγμα στην προετοιμασμένη φόρμα καρδιάς ή τα φορμάκια. Βάλε 1 τετράγωνο σοκολάτας στο κέντρο κάθε κέικ. Ψήσε για 18-20 λεπτά, μέχρι να δέσει το πάνω μέρος. Σέρβιρε ζεστό, με τρίμματα σοκολάτας και ελαφριά σαντιγί.