Ποιος έγραψε πραγματικά τη Βίβλο; Η απάντηση θα σας σοκάρει

52

Η Βίβλος αποτελείται από την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη, οι οποίες αποτελούνται από 39 βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης και 27 βιβλία της Καινής Διαθήκης

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο λατρεύουν τη Βίβλο ως τον λόγο του Θεού. Το ιερό βιβλίο αφηγείται την απίστευτη ιστορία της ιστορίας του κόσμου, από τη δημιουργία και τη λύτρωση μέχρι την τελική κρίση.

Περιλαμβάνει αρκετές διάσημες ιστορίες, όπως αυτές του Αδάμ και της Εύας και της Κιβωτού του Νώε. Ποιος όμως έγραψε αυτό το επικό έργο των περίπου 700.000 λέξεων;
Η καθηγήτρια Ελίζαμπεθ Πόλτσερ, ειδική στη Βίβλο στο Πανεπιστήμιο Βιλανόβα της Πενσυλβάνια, λέει ότι το έργο είναι έργο «δεκάδων» εν πολλοίς ανώνυμων συγγραφέων. Πιθανότατα γράφτηκε από περισσότερα από 40 άτομα, λέει η ειδικός. Αλλά η ίδια αποκαλεί την ταυτοποίησή τους «αρκετά περίπλοκη».

«Κάθε βιβλίο της Βίβλου πρέπει να αντιμετωπιστεί ξεχωριστά για να αποφασιστεί ποιος είναι ο συγγραφέας του», εξηγεί η ερευνήτρια στη MailOnline.

Η Βίβλος αποτελείται από την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη, οι οποίες αποτελούνται από 39 βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης και 27 βιβλία της Καινής Διαθήκης. Φυσικά, το έργο αυτό στο σύνολό του δεν θα μπορούσε να έχει γραφτεί από έναν συγγραφέα με τη μία, δεδομένης της έκτασής του και της χρονολόγησής του μέσα στο χρόνο. Το γεγονός ότι γράφτηκε από πολλούς συγγραφείς υποστηρίζεται από πολυάριθμες μελέτες και αποτελεί μια ευρέως αποδεκτή υπόθεση στην επιστήμη.

Μόνο η Παλαιά Διαθήκη κάλυψε 900 χρόνια, από το 1200 π.Χ. έως τον 1ο αιώνα π.Χ. «Κάποια από τα παλαιότερα υλικά μπορεί να χρονολογούνται από το 1200 π.Χ., αλλά τα βιβλία πιθανόν να επεξεργάστηκαν στη σημερινή τους μορφή τον 6ο ή τον 5ο αιώνα π.Χ.», λέει η Polczerová.

Η Καινή Διαθήκη πιστεύεται ότι γράφτηκε σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα, συγκεκριμένα κατά το δεύτερο μισό του 1ου αιώνα π.Χ.

Το μυστικό του ιερού έργου
Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι συγγραφείς της Βίβλου είναι γνωστοί, σε άλλες όχι και τόσο. Για παράδειγμα, η Επιστολή προς Ρωμαίους γράφτηκε από τον άγιο απόστολο Παύλο της Ταρσού, μια από τις σημαντικότερες μορφές που αναφέρονται στην Καινή Διαθήκη. Η Αποκάλυψη γράφτηκε από τον ευαγγελιστή Ιωάννη της Πάτμου. Ωστόσο, τα βιβλία της Γένεσης και της Εξόδου, η συγγραφή των οποίων θεωρείται ότι ανήκει στον Μωυσή, παραμένουν ένα ερώτημα.
«Αν και βιβλία όπως η Γένεση και η Έξοδος παραδοσιακά αποδίδονταν στον Μωυσή, λόγω των ασυμφωνιών και των επικαλύψεων σε αυτά τα υλικά, πιστεύεται πλέον ότι υπήρχαν πολλαπλοί συγγραφείς κατά τη διάρκεια των αιώνων», αναφέρει ο διακομιστής της Express την Polczerová.

Η Καινή Διαθήκη περιλαμβάνει επίσης τέσσερα ευαγγέλια γραμμένα από τέσσερις ευαγγελιστές. Πρόκειται για τα ευαγγέλια του Μάρκου, του Ματθαίου, του Λουκά και του Ιωάννη. Κάθε ένα από αυτά λέγεται ότι γράφτηκε από έναν από τους συγγραφείς, δηλαδή τους ευαγγελιστές Μάρκο, Ματθαίο, Λουκά και Ιωάννη. Ωστόσο, υπάρχει διαμάχη σχετικά με την πραγματική συγγραφή των τεσσάρων ευαγγελίων της Καινής Διαθήκης.

«Τα Ευαγγέλια του Ματθαίου, του Μάρκου, του Λουκά και του Ιωάννη είναι όλα τεχνικά ανώνυμα και οι Πατέρες της Εκκλησίας τα απέδωσαν σε αυτούς τους τέσσερις ευαγγελιστές στα πρώτα τους στάδια», δήλωσε ο μελετητής, προσθέτοντας ότι κάθε Ευαγγέλιο πιθανόν γράφτηκε από πολλούς συγγραφείς των οποίων οι ταυτότητες είναι άγνωστες, ανέφερε η εφημερίδα Daily Star.

Σύμφωνα με τον ακαδημαϊκό, είναι επίσης λανθασμένη η υπόθεση ότι το Άσμα Ασμάτων (Άσμα Ασμάτων), μια συλλογή «γαμήλιων» εβραϊκών τραγουδιών από διάφορες περιόδους, γράφτηκε από τον Σολομώντα και ότι ο Απόστολος Παύλος ήταν ο συγγραφέας της Πρώτης Επιστολής προς Τιμόθεο.

Η Βίβλος περιλαμβάνει επίσης τους Ψαλμούς, ιερά τραγούδια και ποιήματα από την Παλαιά Διαθήκη. «Οι Ψαλμοί αποδίδονται παραδοσιακά στον βασιλιά Δαβίδ. Μπορεί να έχει γράψει μερικούς από αυτούς», εξήγησε ο Polczer. «Ωστόσο, άλλοι ψαλμοί προέρχονται από άλλους συγγρα

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!