Το βετέξ είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο στην κουζίνα και ένας από τους πιο δυνατούς συμμάχους στην καθαριότητα της.
Δυστυχώς όμως τα βετέξ με τον καιρό μαζεύουν μικρόβια τα οποία αναπτύσσονται ακόμα πιο γρήγορα καθώς αυτά τα καθαριστικά πανάκια είναι σχεδόν πάντα βρεγμένα. Παρακάτω ακολουθεί ο πιο εύκολος τρόπος να τα καθαρίσετε εύκολα και γρήγορα για να μη χρειάζεται να τα αντικαταστείτε τόσο πολύ συχνά.
Τι θα χρειαστείτε Για να απολυμάνετε τα βετέξ σας θα χρειαστείτε χυμό λεμονιού, ξίδι και αλάτι.
Βάλτε σε ένα μπολ ίση ποσότητα χυμού λεμονιού και ξιδιού και προσθέστε 1 κ.σ. αλάτι.
Αφήστε τα βετέξ μέσα στο μείγμα για 1-2 μέρες και στη συνέχεια βγάλτε τα και ξεπλύντε με ζεστό νερό. Μόλις στεγνώσουν θα είναι και πάλι έτοιμα για χρήση.
Μπορείτε να επαναλάβετε αυτή τη μέθοδο όσο τακτικά θέλετε αλλά προτιμήστε να το κάνετε 2-3 φορές την εβδομάδα. Έτσι τα βετέξ σας θα παραμένουν καθαρά για περισσότερο καιρό και δεν θα χρειάζεται να τα αντικαθιστάτε κάθε λίγο και λιγάκι.