Οι πατάτες φούρνου, είναι ο βασικός λόγος που φτιάχνουμε ψητά στον φούρνο, τουλάχιστον, εγώ.
Πάντα στα τραπέζια, τελειώνουν πρώτα οι πατάτες, ενώ μένει λίγο κρέας, αφού οι περισσότεροι δεν χορταίνουμε τις μελωμένες πατατούλες.
Ένα ταψί πατάτες φούρνου είναι πάντα μια εύκολη λύση, αφού τους βάζεις, απλώς, τα απαραίτητα στοιχεία για να νοστιμίσουν και δεν ασχολείσαι μαζί τους, περισσότερο.
Το μυστικό για να γίνουν τραγανές και ξεροψημένες έξω και μαλακές, βελούδινες, εσωτερικά, είναι ο τρόπος ψησίματος.
Μπορούν να συνοδεύσουν όλα τα κρεατικά και ψαρικά, με όποιο τρόπο και αν είναι μαγειρεμένα. Δεν χρειάζεται να έχουν ψηθεί μαζί.
Μελωμένες και τραγανές πατάτες φούρνου
Υλικά:
- Πατάτες baby 1,5-2 κιλά καθαρισμένες
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ρίγανη
- καπνιστή πάπρικα
- αποξηραμένο δενδρολίβανο(ψιλοκομμένο) ή αποξηραμένο θυμάρι
- 2 κ.σ μουστάρδα hot
- 2 κούπες νερό με 1 ζωμό ψυγείου κοτόπουλο
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο, στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις τοποθετούμε σε ταψί.
Διαλύουμε μέσα στο ζεστό νερό, τον ζωμό ψυγείου, προσθέτουμε τη μουστάρδα, το λάδι, το λεμόνι και τα μπαχαρικά.
Ανακατεύουμε και περιχύνουμε τις πατάτες. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 ώρα.
Το τελευταίο τέταρτο, γυρνάμε τον φούρνο στον αέρα, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, ώστε οι πατάτες να πάρουν χρώμα και να πιουν τα υγρά.
Πηγή: NewsIT TasteIt