Το καλό σερβίτσιο είναι συνήθως ένα από τα πιο αγαπημένα και πολύτιμα αντικείμενα του σπιτιού. Χρησιμοποιείται σε γιορτές, επίσημα δείπνα και οικογενειακά τραπέζια, αλλά με τον καιρό μπορεί να θαμπώσει ή να αποκτήσει ανεπιθύμητες κηλίδες.
Αν θέλετε να το διατηρήσετε σε άψογη κατάσταση, χωρίς ακριβά προϊόντα καθαρισμού, ακολουθήστε τις παρακάτω δοκιμασμένες και οικονομικές μεθόδους για να το φρεσκάρετε εύκολα και αποτελεσματικά.
Καθαρισμός στο Πλυντήριο Πιάτων: Το Μυστικό με το Λεμόνι
Αν το πλένετε στο πλυντήριο πιάτων, προσθέστε μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού στο απορρυπαντικό που χρησιμοποιείτε.
- Το οξύ του λεμονιού δρα σαν φυσικό καθαριστικό, απομακρύνοντας τη θαμπάδα από το γυαλί και την πορσελάνη.
- Εξουδετερώνει πιθανούς λεκέδες από σκληρό νερό και αποτρέπει τις αντιαισθητικές κηλίδες.
Tip: Επιλέξτε πρόγραμμα για ευαίσθητα σκεύη και χρησιμοποιήστε χαμηλή θερμοκρασία για να προστατέψετε τα ποτήρια και τα πιάτα σας.
Καθαρισμός στο Χέρι: Ο Ιδανικός Φυσικός Συνδυασμός
Αν προτιμάτε να πλένετε το σερβίτσιο σας στο χέρι, υπάρχει ένας φυσικός τρόπος που αποδίδει εξαιρετικά.
- Ανακατέψτε σε ένα μπολ 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού με λίγο αλάτι.
- Χρησιμοποιήστε ένα μαλακό σφουγγάρι ή πανί και περάστε απαλά τα ποτήρια και τα πιάτα σας.
- Ξεπλύνετε καλά με χλιαρό νερό.
Το αλάτι δεν προκαλεί φθορές στο κρύσταλλο ή την πορσελάνη, αλλά για να είστε σίγουροι, δοκιμάστε τη μέθοδο σε ένα λιγότερο εμφανές σημείο πρώτα.
Τέλος, για να αποφύγετε τη δημιουργία κηλίδων από νερό, μην ξεχάσετε να αφήσετε τα πιάτα και τα ποτήρια σας να στεγνώσουν ακουμπισμένα ανάποδα πάνω σε μία καθαρή βαμβακερή πετσέτα.
Πηγή: Spiros Soulis Home Tips