Τέλη φθινοπώρου, η Astir Marina Βουλιαγμένης – ένας από τους πιο πολυτελείς προορισμούς στην Ελλάδα – υποδέχτηκε το Bagatelle Athens το εμβληματικό εστιατόριο και club που έχει γίνει γνωστό σε όλο τον πλανήτη για το αξεπέραστο στυλ του και τη joie de vivre φιλοσοφία του. Κοσμοπολίτικο εξ΄ορισμού, αποτελεί το σημείο που η quiet luxury συναντά τη χαλαρή διάθεση, την ψυχαγωγία, χάρη στο προσεγμένο μουσικό πρόγραμμα από resident DJs και guest performers, αλλά και την υψηλή γαστρονομία.
Με αυτή την προσθήκη του Αστέρα Βουλιαγμένης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Bagatelle Group, τον κορυφαίο διεθνή όμιλο στον χώρο της high-end γαστρονομίας και διασκέδασης και με την καταξιωμένη στον τομέα της φιλοξενίας, των επενδύσεων και της διαχείρισης στο Ντουμπάι και την Ευρώπη 7Management Group, η Αθηναϊκή Ριβιέρα εδραιώνει τη θέση της ως hot spot του διεθνούς jet set, αλλά και ως high level γαστρονομικός προορισμός.
Τα παραπάνω τα διαπιστώσαμε δια ζώσης, πριν λίγες ημέρες, κατά τη διάρκεια ενός δείπνου στο Bagatelle Athens με τίτλο “A love letter to the French joie de vivre”. Ο καιρός ήταν αρκετά κρύος ακόμη για να καθίσουμε έξω, αλλά η φιλόξενη σάλα στο εσωτερικό μας αποζημείωσε με το παραπάνω: κινείται στο ίδιο glam-chic σκεπτικό, χάρη στην κομψή επίπλωση, στα βαριά υφάσματα, στα άψογα λινά τραπεζομάντηλα και στα φίνα σερβίτσια, στους pop αισθητικής πίνακες που χαρίζουν τον απαραίτητο ανάλαφρο τόνο στην ατμόσφαιρα και φυσικά χάρη στο στυλάτο μπαρ, το οποίο τραβά την προσοχή σαν μαγνήτης, με το που μπαίνει κανείς.
Φανταστείτε, λοιπόν, πόσο μαγικά θα γίνουν όλα όταν η θερμοκρασία ανέβει και η δράση μεταφερθεί έξω στις βεράντες, δίπλα στη θάλασσα και κάτω από τον αττικό βραδινό ουρανό, με ή χωρίς φεγγάρι.

Η βραδιά ξεκίνησε με ένα classic cocktail, ένα άψογα εκτελεσμένο vesper martini, μια επιλογή εκτός καταλόγου στην οποία μπορεί εύκολα να καταλήξει κανείς, καθώς τα vibes εδώ παραπέμπουν σε ταινία του James Bond – εύκολα μπορούν να σε πείσουν πως από στιγμή σε στιγμή θα κάνει την εμφάνισή του ο Daniel Craig με το sur mesure σμόκιν του, αναζητώντας τη νέα του περιπέτεια.
Φυσικά, η cocktail list περιλαμβάνει πολλά ακόμη και ανάμεσά τους κάποια signature άξια προσοχής, όπως το Coquelicot Sour με λικέρ παπαρούνας και ανανά, το Venus που περιέχει αλαιωμένο τσίπουρο και μανταρίνι ή το πιο εξωτικό Roi Rubus (παλαιωμένο ρούμι και μπανάνα).

Το δείπνο περιλάμβανε τις πιο χαρακτηριστικές επιλογές του μενού, το οποίο επιμελείται ως executive chef o Joseph Kahat και έχει εμπνευστεί ο corporate chef του ομίλου, Rocco Seminara, ενώ τα γλυκά υπογράφει ο διεθνώς αναγνωρισμένος pastry chef Manon Santini. Κινούμενοι, λοιπόν, σε ρυθμούς γαλλο-μεσογειακούς ξεκινήσαμε με μια αφράτη foccachia μαζί με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και ελιές και στη συνέχεια περάσαμε σε ένα ceviche τσιπούρας με εσπεριδοειδή, αυγά σολομού και κρεμμύδι, ένα πιάτο με έκδηλη φινέτσα, που το μόνο πράγμα το οποίο την “ξεπερνούσε” ήταν η υψηλή ποιότητα της πρώτης ύλης.
Εννοείται πως από το τραπέζι μας πέρασε και το signature Tuna Tartare, μια πρόταση που σίγουρα έχουν δοκιμάσει όσοι έχουν επισκεφτεί οποιοδήποτε Bagatelle του εξωτερικού, ενώ τον ουρανίσκο μας δρόσισαν η Riviera Salad και η βελούδινη Mozzarella di buffalo με καρότα μπρεζέ και σως από νεροκάρδαμο.
Σειρά πήρε η best seller πίτσα με τρούφα του brand: με τραγανή βάση, χάρη στο ζυμάρι τριήμερης ωρίμασης, ξεχώριζε χάρη στο topping με μοτσαρέλα fior di latte, μπεσαμέλ τρούφας και αρωματική φρέσκια τρούφα. Η τελευταία έδινε την απαραίτητη ένταση, χωρίς όμως να βαραίνει υπερβολικά την αίσθηση της γεύσης και της όσφρησης. Οι μελιτζάνες-ρολάκια που ακολούθησαν, πάνω σε σάλτσα ντομάτας σε ώσμωση και κρέμα παρμεζάνας, ήταν ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά σε ένταση και γεύση πιάτα του καταλόγου, με ξεκάθαρα μεσογειακό ταπεραμέντο.

Δοκιμάσαμε, επίσης, ψητές βασιλικές γαρίδες με ζουμερή σάρκα, την οποία αρωμάτιζαν διακριτικά το λεμονοθύμαρο και τα ψητά κουμκουάτ, αλλά και χειροποίητα, μίνι ravioli γεμιστά με τυρί Castelmagno από το Piedmont και φρέσκια τρούφα. Το κυρίως ήταν το ολόκληρο, βιολογικό κοτόπουλο, με άφθονα καρυκεύματα, ψημένο σε κρούστα αλατιού για να κρατήσει τους χυμούς του. Έφτασε αχνιστό σε μεγάλο δίσκο και κόπηκε με θεατρικό τρόπο, μπροστά στα μάτια μας. Μαζί του σερβιρίστηκαν διάφορες συνοδευτικές λιχουδιές, αλλά την προτίμηση όλων κέρδισαν ξεκάθαρα τα potato puffs, οι αμαρτωλές πατατομπουκιές που φτιάχνονται από πουρέ πατάτας και προκαλούν εθισμό, καθώς κανείς δεν μπορεί να δοκιμάσει μόνο μία.
Από τα επιδόρπια ξεχωρίσαμε τη lemon tart με αλμυρό shortbread και μαρέγκες, αλλά και την πίτσα σοκολάτας, με τη χειροποίητη ζύμη, την άφθονη, λιωμένη σοκολάτα και τα καραμελωμένα φουντούκια – δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι η συγκεκριμένη πίτσα αναδείχθηκε World Champion Pizza Dessert το 2019.

Για κάθε πιάτο υπήρξε και το αντίστοιχο wine pairing με εκλεκτές ετικέτες κρασιού από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο (π.χ, Pierre Péters Cuvée de Réserve Blanc de Blancs, Clos Stegasta Rose 2022, Bruno Rocca Barbaresco 2021 και Château Guiraud 1er Cru Classé Sauternes 2010), τις οποίες ανέδειξε με τις περιγραφές του ο νεότατος, αλλά σεμνός και ταλαντούχος σομελιέ Ανδρέας Χότζα– το κελάρι είναι “εξοπλισμένο” με προτάσεις τόσο από τον εγχώριο, όσο και από τον διεθνή αμπελώνα και φυσικά πολλά «διαμάντια» του χώρου, όπως οφείλει άλλωστε προκειμένου να αντιπροσωπεύει επάξια ένα εστιατόριο αυτού του επιπέδου.

Το ομολογουμένως εντυπωσιακό Bagatelle Athens δεν εξαντλεί τις γαστρονομικές του προτάσεις μόνο στο dinner: πρόσφατα αποφάσισε να δώσει ένα διαφορετικό vibe τις Κυριακές (13:00 έως τις 20:00) οπότε λάνσαρε ένα brunch με party διάθεση. Και σε αυτή την πρόταση η γαλλική φινέτσα κυριαρχεί και συναντά τις πιο τολμηρές γεύσεις, σε πιάτα όπως το croque truffé madame με μπεσαμέλ με μαύρη τρούφα, στα eggs benedict με butter-poached lobster και saffron hollandaise, αλλά και στο wagyu striploin με foie gras bordelaise.
Στο Live Mimosas Station, οι iconic μιμόζες ετοιμάζονται μπροστά στους επισκέπτες, ενώ το βλέμμα αιχμαλωτίζουν και οι πολυτελείς φυσαλίδες του Champagne Trail. Κι όπως και το βράδυ, έτσι και τα μεσημερο-απογεύματα της Κυριακής το προσεγμένο σέρβις που άνετα το λες και pampering ιεροτελεστία είναι όλα τα λεφτά.
Info: Απόλλωνος 77, Βουλιαγμένη, τηλ. 2144448240
Τιμή: € 80-140 (το άτομο χωρίς ποτά και κουβέρ)
Πηγή: NewsIT TasteIt