Εύκολη τάρτα λεμονιού με 3 υλικά

32
Apple pie on an antiqued white wooden background.

Τα γλυκά με λεμόνι είναι της εποχής και ιδανικά για το Πασχαλινό τραπέζι.

Με αυτή την εύκολη τάρτα θα κάνετε ωραία εντύπωση είτε μετά το γεύμα του Πάσχα είτε στο brunch της επομένης μέρας.

Γίνεται με μόνο 3 υλικά σε 4 βήματα και μοσχομυρίζει φρέσκο λεμόνι.

Τα υλικά που σας δίνω θα βγάλουν 9 μερίδες.

Σερβίρετε κάθε κομμάτι με μία κουταλιά σαντιγί ή μαρέγκα και λίγο ξύσμα λεμονιού.

Εύκολη τάρτα λεμόνι

Υλικά:

  • 1 φύλλο σφολιάτα από το κατάστημα, αποψυγμένη
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού νερό
  • 1/2 φλιτζάνι μαρμελάδα λεμονιού ή lemon curd
  • Για το σερβίρισμα:
  • Κρέμα σαντιγί
  • Ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα.

Απλώνουμε προσεκτικά τη ζύμη σφολιάτας, που πρέπει να έχει αποψυχθεί, αν επιλέξουμε κατεψυγμένη.

Με ένα μαχαίρι, χαράσσουμε ένα περίγραμμα 2 εκατοστών, γύρω από την άκρη της ζύμης, χωρίς να το κόψουμε μέχρι κάτω.

Ανακατεύουμε ελαφρά το αυγό με το νερό και με ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής καλύπτουμε μόνο τις άκρες της ζύμης και όχι τη μέση.

Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η ζύμη, περίπου 15 λεπτά, ή σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Όταν βγάλουμε τη ζύμη από το φούρνο, θα έχει φουσκώσει πολύ στη μέση — δεν πειράζει!

Με ένα κουτάλι πιέζουμε το κέντρο της ζύμης μέσα στο περίγραμμα για να δημιουργήσουμε μια πιο επίπεδη επιφάνεια.

Όσο η τάρτα μας, είναι ακόμα ζεστή, προσθέτουμε τη μαρμελάδα λεμόνι στην ισιωμένη περιοχή της ζύμης.

Αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 1 ώρα.

Κόβουμε την τάρτα που έχει κρυώσει σε εννέα τετράγωνα και πάνω από κάθε τετράγωνο, βάζουμε μια κουταλιά σαντιγί και φρέσκο ξύσμα λεμονιού, πριν σερβίρουμε.

Πηγή: NewsIT TasteIt

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!