Καβουροσαλάτα με σουρίμι καλαμπόκι και αγγουράκια πίκλες

12
Salad of crab sticks, cheese, garlic, eggs and tomatoes, dressed with mayonnaise in a plate, napkin and parsley on a wooden board background

Το σουρίμι είναι απομίμηση καβουριού που φτιάχνεται από ψαχνό ψαριού και άμυλο πατάτας.

Δεν περιέχει καθόλου καβούρι, ωστόσο η γεύση του θυμίζει τη σάρκα του καβουριού.

Αυτό οφείλεται σε μια μικρή ποσότητα εκχυλίσματος καβουριού που συνήθως, προστίθεται στο σκεύασμα.

Το επιλέγουμε συχνά, γιατί είναι εύκολο να ενσωματωθεί σε συνταγές και βέβαια, γιατί η τιμή του είναι στο 1/3 της τιμής του πραγματικού καβουριού.

Εάν μπορείτε να βρείτε κρέας καβουριού, η γεύση είναι πολύ πιο έντονη από το σουρίμι. Επίσης περιλαμβάνει περισσότερη πρωτεΐνη και σχεδόν καθόλου υδατάνθρακες.

Καβουροσαλάτα με σουρίμι

Υλικά:

400 γρ. σουρίμι
1 μικρή κονσέρβα καλαμπόκι
2 αγγούρια πίκλες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 φλιτζάνι μαγιονέζα light
1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
1 κ.γ. μουστάρδα
1 κ.γ. κέτσαπ
1 κ.ς. άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβουμε το σουρίμι σε κομμάτια του 1 εκατοστού.

Κόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες και τις πίκλες σε μικρά κυβάκια.

Σε βαθύ μπολ φτιάχνουμε το ντρέσινγκ, ανακατεύοντας τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, την κέτσαπ, το λεμόνι, το αλατοπίπερο και τον άνηθο.

Ρίχνουμε όλα τα υλικά που έχουμε κόψει και το καλαμπόκι, που έχουμε ξεπλύνει από το υγρό της κονσέρβας και ανακατεύουμε καλά.

Η σαλάτα μπορεί να μείνει μέχρι 4-5 μέρες, σκεπασμένη καλά, στο ψυγείο.

 

Πηγή: NewsIT TasteIt

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!