Τον άφησαν να πεθάνει από την δίψα για …τιμωρία

183

Σε αφυδάτωση οφείλεται ο θάνατος του 38χρονου Τέριλ Τόμας, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο κελί του στις 24 Απριλίου του 2016, ωστόσο, την Τρίτη έγιναν γνωστά τα αίτια του θανάτου του. Ο κρατούμενος, που έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα, πέθανε από έλλειψη νερού, όταν οι υπάλληλοι έκοψαν το νερό στο κελί του για επτά ημέρες.

Αυτό αποκαλύφθηκε από καταθέσεις μαρτύρων, αλλά και ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ εφημερίδας του Μιλγουόκι. Το σώμα ενόρκων θα κληθεί τώρα να αποφασίσει εάν πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη και να δικαστούν οι εμπλεκόμενοι.

Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε στα κρατητήρια του σερίφη της κομητείας του Μιλγουόκι αφού άνοιξε πυρ σε έναν δρόμο κατόπιν πυροβόλησε στον αέρα σε ένα καζίνο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας άνθρωπος. Τον έβαλαν στην απομόνωση, κάτι που σύμφωνα με την οικογένειά του ισοδυναμούσε με βασανιστήριο.

Επειδή ο Τόμας δεν μπορούσε να παραμείνει ήσυχος, οι φύλακες αποφάσισαν να κόψουν την παροχή νερού στον νιπτήρα και την τουαλέτα του μικροσκοπικού κελιού του. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες άλλων κρατουμένων, στις οποίες βασίστηκε το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο 38χρονος πέρασε τις τελευταίες ημέρες της ζωής του παρακαλώντας μάταια να του δώσουν λίγο νερό. Έχασε 16 κιλά και πέθανε τελικά στο τσιμεντένιο πάτωμα του κελιού του, όπου δεν υπήρχε ούτε ένα στρώμα.

Ο τοπικός εισαγγελέας αποφάσισε την Δευτέρα να αναθέσει σε έξι ενόρκους να ερευνήσουν την υπόθεση αυτή.

Η υπόθεση φέρνει σε δύσκολη θέση τον σερίφη της περιοχής, Ντέιβιντ Κλαρκ, έναν υπερσυντηρητικό αστυνομικό, ο οποίος υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ (μίλησε και στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών), ενώ, φέρεται να έχει απειλήσει τον γιατρό που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος του Τέριλ Τόμας είναι ανθρωποκτονία.

Η εισαγγελία, αφού της κατατεθούν τα συμπεράσματα των ενόρκων για την υπόθεση αυτή, διατηρεί το δικαίωμα να την βάλει στο αρχείο ή να ασκήσει δίωξη σε βάρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων του Κλαρκ.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις