Όλα ανοιχτά για τον τελικό κυπέλλου

113

Παραμονή πλέον της προγραμματισμένης ημέρας και ώρας διεξαγωγής του τελικού κυπέλλου Ελλάδας ΠΑΟΚ – ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου και μετά από μια μια βραδιά – «θρίλερ», για τις εξελίξεις μέσα στην οποία υπήρξε συνεχή ενημέρωση από efsyn.gr, το αν τελικά το παιχνίδι θα γίνει ή όχι, παραμένει ανοικτό.

Το μόνο σίγουρο είναι πως η απόφαση για αναβολή, που μέχρι και λίγο μετά τα μεσάνυχτα Πέμπτη προς Παρασκευή, ήταν ουσιαστικά δεδομένη από την πλευρά του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, πήγε προσωρινά (;) στην άκρη.

Αυτό πιστοποιήθηκε και με την ανακοίνωση από την Γ.Γ.Α, που βγήκε περίπου στις τέσσερις και μισή τα ξημερώματα(!), χαρακτηριστικό κι αυτό του τι έγινε στο μεταξύ, με τις επαφές ανάμεσα σε όλους τους εμπλεκόμενους και τις πιέσεις που δέχτηκε και ο υφυπουργός για να μην αναβληθεί το ματς.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Με βάση την τήρηση των κανόνων της νομιμότητας και την ασφάλεια των πολιτών πραγματοποιήθηκαν και συνεχίζουν να βρίσκονται σε εξέλιξη, διαβουλεύσεις όλων των εμπλεκόμενων μερών (ΕΛΑΣ, ΕΠΟ, ομάδες) ούτως ώστε να μπορέσει να ξεπεραστεί το πρόβλημα των μη αριθμημένων εισιτηρίων, που υπάρχει στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και εμποδίζει την διεξαγωγή του Τελικού Κυπέλου Ποδοσφαίρου.

Αναμένουμε την τελική πρόταση από τη διοργανώτρια Αρχή η οποία θα εξασφαλίζει τόσο την τήρηση της κείμενης νομοθεσίας, όσο και την ασφάλεια των θεατών αλλά και την ελάχιστη, κατά το δυνατόν, ταλαιπωρία τους. Το πρωί θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις. 

Έχουμε τονίσει ξανά ότι ο Τελικός του Σαββάτου αποτελεί ένα πολλαπλό τεστ. Ένα τεστ για όλους μας. Δεν ξεκίνησε καλά. Αυτό που είναι αδιαπραγμάτευτο είναι η προσήλωση της Πολιτείας στην ουσιαστική εφαρμογή του Νόμου.

Οπως αναφέραμε και στην σχετική ενημέρωση κατά την διάρκεια της νύχτας, η ΕΠΟ πρότεινε για το ζήτημα των μη αριθμημένων εισιτηρίων, να μπαίνουν αυτοκόλλητα πάνω στα εισιτήρια, με την επίδειξη τους από τους φιλάθλους, κατά την είσοδο στο γήπεδο. Ταυτόχρονα η ΕΠΟ ανέλαβε την δέσμευση να έχουν αριθμηθεί όλα τα καθίσματα μέχρι νωρίς σήμερα Παρασκευή.

Ταυτόχρονα με την πίεση από πλευράς ΕΠΟ, σύμφωνα με πληροφορίες μπροστά στο ενδεχόμενο αναβολής κινητοποιήθηκαν και οι διοικήσεις των δύο ομάδων, που πίεσαν πολύ από την πλευρά τους για να μην οριστικοποιηθεί η απόφαση για αναβολή. Τα βασικά τους επιχειρήματα είχαν να κάνουν με το γεγονός πως ήδη κόσμος από διάφορα σημεία της χώρας, ακόμη κι εκτός Ελλάδας, έχουν κανονίσει τα της μετακίνησης και της διαμονής τους στον Βόλο για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι.

Υπάρχουν πληροφορίες και για κεντρική κυβερνητική πρόθεση να εξαντληθεί κάθε περιθώριο πριν πάμε σε απόφαση αναβολής, αν και πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως κάθε τελική απόφαση του Γιώργου Βασιλειάδη, θα στηριχθεί απόλυτα.

Η αλήθεια είναι πως ενόψει της τέλεσης του τελικού αύριο στο Πανθεσσαλικό, υπήρχαν και υπάρχουν ακόμη σοβαρά ζητήματα. Ίσως το θέμα των μη αριθμημένων εισιτηρίων, αν και σοβαρό από μόνο του, να μην είναι τίποτε παραπάνω από… το κερασάκι στην τούρτα αυτών των προβλημάτων.

Επισημάνθηκε άλλωστε και η σοβαρότητα της κατάστασης, από νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης στο efsyn.gr. Σημειώθηκε πως όλα έδειχναν ότι πάμε για τέλεση τελικού με σημαντικές «εκπτώσεις» σε ζητήματα που υπό κανονικές συνθήκες θεωρούνται αυτονόητα για την διεξαγωγή τέτοιων αγώνων. Θέση που δικαιώθηκε στην πραγματικότητα, από την αντίδραση που υπήρξε από πλευράς υφυπουργού Αθλητισμού, το βράδυ της Πέμπτης.

Η αντίδραση αυτή κάθε άλλο παρά αδικαιολόγητη υπήρξε. Αν υπάρχει ένα σημείο που μπορεί να συζητηθεί, είναι το αν θα έπρεπε να υπάρξει αρκετά νωρίτερα. Κι αυτό με δεδομένο πως τα σοβαρά οργανωτικά προβλήματα, που αντανακλούν και σε ζητήματα ασφάλειας, δεν πρόκυψαν την Πέμπτη. Ούτε καν το θέμα των μη αριθμημένων εισιτηρίων πρόκυψε την Πέμπτη. Ήταν γνωστό από την Τετάρτη το απόγευμα, που οι ομάδες πήραν τα εισιτήρια που τους αντιστοιχούσαν προς διάθεση.

Μάλιστα στο φύλλο της «Εφ.Συν.» της Πέμπτης, αναφερόταν στο ρεπορτάζ της ΑΕΚ, πως τα εισιτήρια που είχε πάρει ήταν μη αριθμημένα και πως φυσικά το ίδιο συνέβαινε και με τον ΠΑΟΚ.

Επιπλέον, πρέπει να σημειωθεί πως και από τις εισηγήσεις στις αρχές της εβδομάδας των υπευθύνων της ίδιας της ΕΠΟ που μετέχουν στις επιτροπές ελέγχου καταλληλότητας και έχουν μεγάλη εμπειρία σε αυτά τα ζητήματα, είχε διαφανεί σαφέστατα η σοβαρή τους επιφύλαξη για το κατά πόσο θα μπορούσαν να ικανοποιηθούν μέχρι σήμερα Παρασκευή, οι προϋποθέσεις που είχαν μπει σαν στόχοι.

Από εκεί και πέρα, ήταν δεδομένο και αναφέρθηκε και χθες το απόγευμα στο efysn.gr, πως όποια από τις πλευρές που έχουν ευθύνη για τους προϋποθέσεις διεξαγωγής του τελικού, πρόβαλλε τώρα στην τελικη ευθεία ενστάσεις, θα αντιμετώπιζε μεγάλες πιέσεις απ’ όλες τις υπόλοιπες.

Τελικά ήταν ο υφυπουργός Αθλητισμού, που εξέφρασε αυτές τις ενστάσεις και βρέθηκε και συνεχίζει να βρίσκεται αντιμέτωπος με την πίεση όλων των άλλων που δεν θέλουν αναβολή και πιστεύουν πως ο τελικός μπορεί να διεξαχθεί χωρίς προβλήματα.

Η κατάσταση δεν μοιάζει και πολύ με πέρσι και τις αντίστοιχες αναβολές του τελικού, κυρίως ως προς το ότι φέτος ο υφυπουργός Αθλητισμού και η ΕΠΟ, έχουν μια διαφορετική, πολύ καλύτερη σχέση και σίγουρα μπορούν να συνεννοηθούν πολύ πιο εύκολα. Τώρα το βάρος πέφτει στην πλευρά της τελευταίας, να πείσει πως έχουν γίνει όλα όσα χρειάζονται.

Πάντως ρεαλιστικά, το γεγονός πως δεν υλοποιήθηκε η αρχική απόφαση για αναβολή όταν το ζήτημα ήταν «ζεστό», δείχνει ό,τι κατά πάσα πιθανότητα πάμε για διεξαγωγή του τελικού κανονικά αύριο Σάββατο και αντίθετη εξέλιξη θα είναι στην πραγματικότητα μεγάλη έκπληξη.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις