Χίλιες και …μια αποφυλακίσεις

190

Αποφυλακίστηκε κι ο Τζοχατζόπουλος, αφού οι καλοί  φίλοι στην ανάγκη φαίνονται και μάζεψαν ρεφενέ την εγγύηση. Ο ίδιος, δεν πρόλαβε καλά καλά να βγει κι άρχισε να μας κουνάει το δάχτυλο.

Είμαι πολύ θυμωμένος, εξαγριωμένος θα έλεγα καλύτερα.Όχι με τον Άκη, ούτε με την κυρία του, αλλά με αυτό το σάπιο δικαστικό σύστημα, το οποίο ξέρει να εφαρμόζει τους νόμους, όταν αυτός στον οποίον τους απευθύνει έχει το χρήμα για να κινεί τα νήματα. Τίποτα δεν έγινε παράνομα στην υπόθεση του Τζοχατζόπουλου, τόσο στην καταδίκη του όσο και την αποφυλάκισή του. Όλα έγιναν σύμφωνα με το γράμμα του νόμου, ενός νόμου που διαθέτει δεκάδες παράθυρα, αρκεί να ξέρεις πως να τα ανοίξεις, διαφορετικά σε τρώει το μαύρο σκοτάδι. Πρόκειται για τον ίδιο νόμο που βρίσκει ελαφρυντικά και δικαιολογίες λόγω γήρατος και υγείας σε κάποιους όπως ο Τζοχατζόπουλος κι ο Παπαγεωργίου,ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης που καταχράστηκε τον δήμο αν θυμάστε, αλλά ταυτόχρονα αφήνει να σαπίζουν στις φυλακές ναρκομανείς που χρήζουν πράγματι ιατρικής φροντίδας επειδή πιάστηκαν να κάνουν τα βαποράκια προκειμένου να εξασφαλίσουν την δόση τους. Ή εξαπολύει ανθρωποκυνηγητό για να πιάσει κανένα μικροοφειλέτη για χρέη στην εφορία και την τράπεζα και στο τέλος του παίρνει και το σπίτι.

Η δικαστική εξουσία λειτουργεί ως κράτος εν κράτει κι αυτό το γνωρίζουμε όλοι, όπως κι οι εργαζόμενοι στις φυλακές, οι οποίοι σαφώς και συμπεριφέρονται τελείως διαφορετικά σε έγκλειστους  σαν τον Άκη, γιατί ξέρουν πως αυτοί οι άνθρωποι, πρώτον δεν κάθονται μέσα για πολύ καιρό και δεύτερον, δεν ξεχνούν όσους τους συμπεριφέρθηκαν ”κόσμια” όσο ήταν πίσω από τα σίδερα. Αν κι αυτό το τελευταίο ουδεμία σχέση έχει με το πως το αντιλαμβανόμαστε εμείς οι κοινοί θνητοί. Εννοείται ότι ο Τζοχατζόπουλος δεν βίωσε τον εγκλεισμό του όπως οι χιλιάδες απλοί πολίτες μέσα στις ελληνικές φυλακές. Ο Άκης είχε ξεχωριστή περιποίηση για τους λόγους που ανέφερα πιο πάνω.

Και λες εντάξει αφού έτσι λειτουργεί το σύστημα, τα κατάφερε και βγήκε.  Αφού λοιπόν έκατσε μέσα πέντε σχεδόν χρόνια, περιμένεις να δεις έναν άνθρωπο συνεσταλμένο, μετανοημένο, καταβεβλημένο και ταπεινό ας μου επιτραπεί η έκφραση, αλλά σε καμιά περίπτωση όχι αυτό που είδαμε όλοι στα πρόσωπα και την συμπεριφορά τόσο του Τζοχατζόπουλου όσου και της Βίκυς Σταμάτη. Μόνο καταβεβλημένος ήταν ο Άκης, γιατί να μην ξεχνάμε έχει και μια ηλικία, αλλά τίποτα άλλο. Βγήκε, άρχισε να μιλάει με το γνωστό υπεροπτικό του ύφος, εκτόξευσε  κατηγορίες, μας κούνησε το δάχτυλο  στο στυλ τρέμετε όσοι με είχατε ξεγραμμένο, μπήκε στο τζιπ του κι από δω παν κι άλλοι, που λέει κι σοφός λαός μας.

Όσο για την κυρία Βίκυ, εδώ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Προφανώς δεν την συμβούλεψε κανείς κι αν ναι, δεν τους άκουσε, γιατί πως αλλιώς να δικαιολογήσεις αυτήν της την εμφάνιση.Μαλλιά πιασμένα κότσο, αλλά όχι  για χάρη ευκολίας, αντιθέτως κότσος σαν τρούλος εκκλησίας, υπερπαραγωγή και πρόσωπο που γυάλιζε από τις κρέμες και τα λίφτινγκ.  Η Βίκυ Σταμάτη, η ίδια γυναίκα που φωτογραφιζόταν με το αρκουδάκι της αγκαλιά και το απλανές βλέμμα μέσα στο ψυχιατρείο κι ωρυόταν που την κρατούσαν μακριά από το παιδί της. Η σύζυγος που σε μια κίνηση στοργική προς τον άντρα  της, άπλωσε το χέρι και του χάιδεψε την καραφλίτσα του…Τους βλέπεις και λες ναι, αν είσαι τυχερός σε αυτήν την ζωή να σε αξιώσει ο Θεός να βρεις μια τέοια αγάπη, αγνή, βαθιά κι άδολη!!!

Ωστόσο, όσα κι αν έφαγε ο Τζοχατζόπουλος, όσο κι αν εζημίωσε το ελληνικό δημόσιο με τους ομοίους του, το αποτελέσμα είναι ένα. Καταδικάστηκε, έκατσε  μόνο πέντε χρόνια μέσα ενώ έπρεπε να φάει ισόβια για παραδειγματισμό τουλάχιστον και τώρα είναι έξω. Ελεύθερος να ζήσει όσα χρόνια του απομένουν, ήσυχος με την συνείδησή του, επειδή δεν έκανε κάτι διαφορετικό από τους υπόλοιπους, θυμωμένος πολύ επειδή την πλήρωσε μόνο εκείνος και ταυτόχρονα με πολλά λεφτά ποιός ξέρει σε πόσες τράπεζες, για να ζήσει αυτός καλά κι εμείς καλύτερα.

Συμπέρασμα 1: Το διεφθαρμένο και βρώμικο πολιτικό πρόσωπο της χώρας είναι  εδώ, ενωμένο, δυνατό!!!

Συμπέρασμα 2: Τι είναι και πέντε χρόνια στην στενή αν είναι να εξασφαλίσεις γενεές δεκατέσσερις…άσε που λίαν συντόμως θα σε καλέσουν σε τηλεοπτικές εκπομπές να υπερασπιστείς εαυτόν και να τα πεις όπως σε συμφέρουν!!!

Ένας νομοταγής πολίτης

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις