Αιφνιδιαστικός έλεγχος στο σπίτι του Γ. Παπαντωνίου

205

Οι εισαγγελείς διαφθοράς ανακοίνωσαν πως πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικό έλεγχο στο σπίτι του πρώην υπουργού Γ. Παπαντωνίου, στο πλαίσιο της έρευνας για τις μίζες στις συμβάσεις για τα εξοπλιστικά, την εποχή που ήταν υπουργός Άμυνας.

Η έρευνα έγινε πριν από λίγες ημέρες σε συνθήκες άκρας μυστικότητας, καθώς για την υπόθεση πρόσφατα η Εισαγγελία Διαφθοράς άσκησε συμπληρωματική ποινική δίωξη για δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Στόχος των εισαγγελέων να εντοπίσουν στοιχεία για την έρευνα των δικαστικών αρχών, καθώς πλην της Εισαγγελίας Διαφθοράς για την περίοδο της υπουργίας του κ. Παπαντωνίου διενεργείται ήδη ποινική έρευνα από την ανακρίτρια Διαφθοράς Ηλιάνα Ζαμανίκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την έρευνα οι εισαγγελείς κατέσχεσαν έγγραφα καθώς και αρχεία ηλεκτρονικών υπολογιστών τα οποία αξιολογούνται και αντιπαραβάλλονται με στοιχεία που ήδη κατέχει η Δικαιοσύνη, όπως τραπεζικοί λογαριασμοί της συζύγου του, συμβάσεις εξοπλιστικών και άλλα που αφορούν τίτλους ιδιοκτησίας του ζευγαριού, ακίνητα που απέκτησαν μετά το 2000.

Από την αξιολόγηση των στοιχείων αυτών αναμένεται να κριθούν οι επόμενες κινήσεις της Δικαιοσύνης.

Να σημειωθεί ότι για την υπόθεση, επιτροπή της Βουλής πραγματοποιεί προανακριτική εξέταση, ενώ η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη έχει ασκήσει συμπληρωματική δίωξη για δωροδοκία και ξέπλυμα χρήματος.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις