Γρήγορα, εύκολα, απολαυστικά και χωρίς τύψεις τα σοκολατάκια με δαμάσκηνο και καρύδι είναι η λύση όταν θέλουμε ένα πιο υγιεινό γλύκισμα ή ένα κέρασμα χωρίς μεγάλη προετοιμασία.
Η γεύση τους, μας αποζημιώνει καθώς η σοκολάτα λιώνει απαλά στο στόμα και αποκαλύπτεται το ζουμερό δαμάσκηνο που μέσα του κρύβει το τραγανό καρύδι.
Κι αυτό το σοκολατάκι γίνεται μέσα σε 10 λεπτά!
ΥΛΙΚΑ
- 100 γρ κουβερτούρα
- 10 αποξηραμένα δαμάσκηνα, χωρίς καρπό
- 5 καρύδια, κομμένα στη μέση
- ½ κγ βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Γεμίζω κάθε δαμάσκηνο με μισό καρύδι στο σημείο που είχε τον καρπό του.
- Λιώνω την κουβερτούρα με το βούτυρο είτε σε μπεν-μαρί είτε στο φούρνο μικροκυμάτων, αφήνω 2 λεπτά, να μην καίει η σοκολάτα και να γίνει λίγο πιο παχύρευστη.
- Βουτάω σ αυτή ένα ένα κάθε γεμιστό δαμάσκηνο και στη συνέχεια τα τοποθετώ πάνω σε λαδόκολλα.
- Τα αφήνω να σταθεροποιηθεί ή σοκολάτα σε θερμοκρασία δωματίου ή ανάλογα με την εποχή για πιο γρήγορα τα βάζω στο ψυγείο.
- Όταν στεγνώσουν τα φυλάω σε κλειστό κουτί για να μην πάρουν υγρασία.
ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΑ!