Υλικά
- 2 μεγάλες γινομένες ντομάτες σε κυβάκια
- 2 κ.σ. μέτρια κομμένο κρεμμύδι
- 4-6 αβγά
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- λίγη ζάχαρη
- γλυκιά ή καυτερή πάπρικα* ή μπούκοβο(έως 2 κ.γ.)
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
* αν θέλεις το αποτέλεσμα να είναι πικάντικο
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε σε δυνατή φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια ρίχνετε τα κυβάκια ντομάτας, την πάπρικα και το κρεμμύδι.
Προσθέτετε περίπου 1 φλιτζάνι νερό, το αλάτι, προσθέτετε τη ζάχαρη, ανακατεύετε και χαμηλώνετε τη φωτιά. Αφήνετε τη σάλτσα σκεπασμένη να μαγειρευτεί μέχρι πιεί το νερό, περίπου 10 λεπτά.
Σπάτε τα αβγά, τα αλατίζετε και σκεπάζετε με καπάκι. Μόλις ψηθεί το ασπράδι να κατεβάσετε από τη φωτιά το τηγάνι , αφήστε το σκεπασμένο για μερικά λεπτά, όχι πολύ για να μείνει μελάτος.
Πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και τα τρώτε αμέσως, ζεστά ζεστά, και με ζουμερό τον κρόκο.
Mπορείτε να σερβίρετε με πιτούλες ή φρέσκο ή φρυγανισμένο ψωμί.