Μεγάλη φωτιά στη Ζάκυνθο-από την Κεφαλονιά φαίνεται σαν..ηφαίστειο!

557

(φωτο Georgios Papaioannou)

Μετά το Σκοπό και την Αναφωνήτρια, στις φλόγες τυλίχτηκε πριν από λίγη ώρα (11.07.2017/18.00μμ) η κοινότητα των Ορθονιών στη Ζάκυνθο και συγκεκριμένα στη θέση «Περνάρι».

Στο σημείο έσπευσαν αρχικά 10 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ελατίων, με 23 άνδρες, μεταξύ αυτών και ο Διοικητής, Πύραρχος Ανδρέας Στεμπίλης. Η φωτιά έλαβε γρήγορα διαστάσεις λόγω της πυκνής βλάστησης από κυπαρίσσια, πεύκα και έλατα και επεκτάθηκε, λόγω των ανέμων που πνέουν στην περιοχή.
Πλήροφορίες αναφέρουν πως πρέπει να έχουν καεί πυλώνες της ΔΕΗ αφού σε μεγάλα τμήματα του χωριού έχουν μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση. Επίσης πως με την ταχύτητα που κινείται το μέτωπο δεν απέχει πολύ από κατοικημένες περιοχές

Από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής ενότητας Ζακύνθου παρακαλούνται, εξαιτίας του πυκνού καπνού που έχει φτάσει μέχρι τα χωριά της Ρίζας όσοι αντιμετωπίζουν αναπνευστικά ή άλλου είδους προβλήματα και γενικά όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Στο πύρινο μέτωπο βρίσκεται συνεργείο της «ΗΜΕΡΑΣ» και του «ΙΟΝΙΑΝ» και μεταφέρει τις εξελίξεις…

Στη φωτό του Sedix Jimmy που μας απέστειλε στην εφημερίδα μας μπορεί κανείς να δει πως είναι το τοπίο στις Αλυκές. Ο ίδιος επισημαίνει πως σταχτες πέφτουν από τον ουρανό…

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις