Επιβεβαιώθηκε: Η Αργυρώ της Σάμου είναι η φώκια που βρέθηκε κατακρεουργημένη

256

Ήταν τον περασμένο Μάιο όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά η είδηση πως η Αργυρώ, η φώκια μασκότ της Σάμου είναι νεκρή.

Η Μονάχους Μονάχους είχε βρεθεί να επιπλέει νεκρή σε θαλάσσια περιοχή  ΝΔ της Σάμου, ενώ στη συνέχεια, λόγω των ανέμων που επικρατούσαν στην περιοχή, εκβράστηκε σε ακτή, νότια του νησιού.

arguro3-715x388 Επιβεβαιώθηκε: Η Αργυρώ της Σάμου είναι η φώκια που βρέθηκε κατακρεουργημένη [εικόνες]

Αρχικά είχε ανακοινωθεί πως δεδομένων των δερματικών χαρακτηριστικών, του φύλου και του μήκους της φώκιας, ήταν πιθανό το νεκρό ζώο να ήταν η γνωστή φώκια. Η είδηση τελικά επιβεβαιώθηκε τον Σεπτέμβριο και σκόρπισε θλίψη στο νησί.

arguro-636x400 Επιβεβαιώθηκε: Η Αργυρώ της Σάμου είναι η φώκια που βρέθηκε κατακρεουργημένη [εικόνες]

To θάνατο της Αργυρώς επιβεβαίωσε μέσω του Samos24, το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος». Την ανακοίνωση της εξέλιξης, έκανε η διευθύντρια Έρευνας στο Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος», κα Αναστασία Μήλιου. «Λαμβάνοντας υπόψη τα δερματικά χαρακτηριστικά, το φύλο και το μήκος της φώκιας, αλλά και της απουσίας του ζώου όλο αυτό το διάστημα , είναι επιβεβαιωμένο, πως πρόκειται για την γνωστή φώκια, που οι κάτοικοι της Σάμου αποκαλούν «Αργυρώ», δήλωσε η κα Μήλιου.

Η άγρια δολοφονία της Αργυρώς

Η φώκια είχε πυροβοληθεί στα ανοιχτά του Αιγαίου, ωστόσο δεν τραυματίστηκε και επιχείρησε να το σκάσει. Οι σαδιστές την εγκλώβισαν σε ένα σημείο και της έριξαν δεκάδες σφαίρες με αποτέλεσμα να την τραυματίσουν στην σπονδυλική στήλη. Βλέποντας την φώκια να παραδίνεται, για προσωπική τους ευχαρίστηση αποφάσισαν να την αποτελειώσουν τρυπώντας την με ένα αιχμηρό αντικείμενο και σκίζοντας στην κυριολεξία την δεξιά πλευρά της ράχης της, φθάνοντας μέχρι το στομάχι.

 

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σχόλιο

  1. Αυτά τα κτήνη πότε θα εντοπιστούν???

Comments are closed.