ΑΘΗΝΑ: Εβδομάδα Ιταλικής κουζίνας στον κόσμο

130

Αθήναι / Atene

Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, Πατησίων 47

Εβδομάδα Ιταλικής κουζίνας στον κόσμο

Τρίτη 21Νοεμβρίου 2017, ώρα 18:30 μ.μ

Ημέρα αφιερωμένη στο κρασί – Παραγωγή και διάθεση του κρασιού στην Ιταλία και στη βενετική Ανατολή στον όψιμο Μεσαίωνα.

Ημερίδα αφιερωμένη στο κρασί της ανατολικής Μεσογείου και στον ρόλο της Γαληνοτάτης

Διοργάνωση: Νίκος Μοσχονάς, Πρόεδρος του Κέντρου Μελετών Ιονίου & ομότιμος Διευθυντής Ερευνών στο Ινστιτούτο Βυζαντινών Ερευνών του Ε.Ι.Ε.

Θα ακολουθήσει οινογευσία ιταλικών ποικιλιών κρασιού

Εισηγητές

Χαράλαμπος Γάσπαρης: Κρασί και ταβέρνες στη Μεσαιωνική Κρήτη

Κώστας Τσικνάκης: Αμπελοκαλλιέργεια και εμπόριο κρασιού στην Κρήτη της ύστερης βενετικής περιόδου

Αγγελική Πανοπούλου: Αμπελώνες, ποικιλίες και εμπορικά δίκτυα κρασιού στις βενετικές κτήσεις Μεθώνη και Κορώνη

Νίκος Γ. Μοσχονάς: Το κρασί στη μεσαιωνική Ιταλία και στο ποτήρι του βενετού./

Istituto Italiano di cultura di Atene, Patission 47.

Il settimana della cucina Italiana del mondo

Martedì 21/11 h. 18:30 p.m

Giornata di studio dedicata al vino, Produzione e commercio del vino in Italia e nel Levante veneto nel tardo Medioevo.

Giornata di studio dedicata al vino nel Mediterraneo orientale e sul ruolo della Serenissima.

Organizzata dal Prof. Nikos Moschonas, Presidente del Centro di Studi Ionii e Direttore emerito del Dipartimento di ricerca storica di studi bizantini del CNR greco.

Segue una degustazione di vini italiani.
Relatori:

Charalambos Gasparis: Vino e taberne nella Creta medieval

Kostas Tsiknakis: Viticoltura e commercio del vino nella Creta del tardo periodo veneziano

Angeliki Panopoulou : Vigne, varietà e reti di commercio del vino nei possedimenti veneziani di Modone e Corone

Nikos G. Moschonas : Il vino nell’Italia medioevale e nel bicchiere del veneziano.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις