Λύθηκε το μυστήριο με τα οστά στο βυθό του Τσιλιβή στη Ζάκυνθο

425

Έξι μήνες μετά τον εντοπισμό τους στο βυθό του Τσιλιβή, η εξειδικευμένη μελέτη έρχεται να ρίξει φως στην υπόθεση και να αποφανθεί ότι το μακάβριο εύρημα πρόκειται για οστά που ανήκουν σε ζώο και όχι σε άνθρωπο.

Αυτό αναφέρει το πόρισμα των επιστημόνων που εξέτασαν τα οστά που είχαν βρεθεί τον περασμένο Αύγουστο από δύτη στη θάλασσα του Τσιλιβή και έστειλαν στο Λιμεναρχείο τα αποτελέσματα της εξέτασης. Εκ του αποτελέσματος διαπιστώνεται πως οι αρχικές εκτιμήσεις ήταν λανθασμένες, καθώς σύμφωνα με το πόρισμα του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και

Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών τα δύο οστά που βρέθηκαν ανήκουν το ένα σε βοοειδές αλλά και το άλλο σε σκυλί.

Το περιστατικό είχε προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση τον περασμένο Αύγουστο, όταν ένας αλλοδαπός κάτοικος Ζακύνθου, πραγματοποιούσε κατάδυση στο θαλάσσιο χώρο της συγκεκριμένης παραλίας και σε σχετικά μικρό βάθος (μικρότερο των 10 μέτρων), εντόπισε αντικείμενα να εξέχουν από τον αμμώδη βυθό που τού κίνησαν την περιέργεια. Σκάβοντας με τα χέρια διαπίστωσε πως πρόκειται για οστά, πιθανώς ανθρώπινα, και τα ανέσυρε στην παραλία.

Στη συνέχεια ειδοποίησε τις Λιμενικές Αρχές Ζακύνθου που μετέβησαν στο σημείο, παρέλαβαν τα οστά και τα έστειλαν στο Νοσοκομείο Ζακύνθου, προκειμένου να διαπιστωθεί αν πρόκειται για ανθρώπινα. Πραγματικά, οι ιατροί που εξέτασαν μακροσκοπικά τα ευρήματα αποφάνθηκαν πως πρόκειται για ανθρώπινα οστά άκρων (αγκώνα και κνήμη), τα οποία παραδόθηκαν από τους άνδρες του Λιμενικού στην Αστυνομίας και από εκεί στάλθηκαν στα κεντρικά του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών στην Αθήνα.

Όλα αυτά προκειμένου να διαπιστωθεί το φύλο και η ηλικία του ατόμου στο οποίο ανήκουν, καθώς και το διάστημα στο οποίο βρίσκονταν στο βυθό. Αξίζει να αναφερθεί πως ουδέποτε είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον από συγγενικά πρόσωπα αγνοούμενων του νησιού, προκειμένου να γίνει η ταυτοποίηση ή μη. Σύμφωνα με τις αρχές, τα οστά ήταν εξαιρετικά πιθανό να είχαν παρασυρθεί χιλιάδες μίλια προς το νησί, λόγω των θαλάσσιων ρευμάτων.

φωτο: Vice

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις