Με αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις ξύπνησε η Ελλάδα.
Ο τελευταίος σεισμός ήταν μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, και έγινε πολύ αισθητός στην Πάτρα. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα 18 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Πάτρας και το εστιακό βάθος στα 5 χιλιόμετρα.
Σεισμός 4,8 Ρίχτερ έγινε τα ξημερώματα στον υποθαλάσσιο χώρο της Κεφαλονιάς σε εστιακό βάθος πέντε χιλιομέτρων. Όσο για το επίκεντρο, εντοπίζεται στα 48 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά του Αργοστολίου.
Λίγο αργότερα, το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο έκανε λόγο για σεισμό 5,2 Ρίχτερ νότια-νοτιοδυτικά της Κεφαλονιάς. Σύμφωνα με το Patrinews.gr τον σεισμό τον ένιωσαν και οι κάτοικοι της Πελοποννήσου.
Σεισμική δόνηση 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στον υποθαλάσσιο χώρο, 39 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Σκιάθου, λίγο μετά τις 8 ο πρωί. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.
Επίσης, λίγο πριν τις 8 το πρωί, σημειώθηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κοντά στην Κρήτη. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή 100 χιλιόμετρα νότιο νοτιοανατολικά από το Τυμπάκι και το εστιακό βάθος στα 10 χιλιόμετρα.
Δεν μας ανησυχεί καθόλου αυτή η σεισμική δραστηριότητα είπε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας Ευθύμιος Λέκκας. Τυχαίο γεγονός η σύμπτωση των δύο σεισμών τόνισε.
Η σεισμική αυτή δραστηριότητα συσχετίζεται με την ύπαρξη τυχόν υδρογονανθράκων στις περιοχές που συμβαίνουν οι δονήσεις?????