Μέσα σε ένα κλίμα απέραντης θλίψης η Ελλάδα αποχαιρέτησε τον ήρωα σμηναγό, Γιώργο Μπαλταδώρο που χάθηκε όταν συνετρίβη στην Σκύρο το Mirage 2000-5.

Στο Μορφοβούνι Καρδίτσας παίχτηκε η τελευταία πράξη της τραγωδίας που έχει συγκλονίσει όλη τη χώρα. Η οικογένειά του, σύζυγος, παιδιά, γονείς και μαζί τους όλοι οι Ελληνες αποχαιρέτησαν τον 34χρονο πιλότο.

Τραγικές φιγούρες η σύζυγός του Μαίρη, οι γονείς του και ο αδερφός του Χρήστος. Η κραυγή της μητέρας του, Φωτεινής, όταν τελείωσε ο επικήδειος που εκφώνησε συνάδελφος και φίλος του, ήταν σπαρακτική. «Που αφήνεις τα παιδιά σου» φώναξε η χαροκαμμένη μάνα. Πως να πιστέψει ότι δεν θα ξαναδεί το σπλάχνο της…

Η σύζυγός του δεν άντεξε τον πόνο. Κατέρρευσε λίγο πριν ξεκινήσει η κηδεία του. Λίγο πριν αποχαιρετίσει τον άνθρωπό της, τον πατέρα των παιδιών της, τον άνθρωπο που το 2007 ξεκίνησε το ταξίδι της κοινής τους ζωής. Δεν άντεξε και λιποθύμησε. Χρειάστηκε να την πάρει φορείο για να τη μεταφέρει στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που βρισκόταν στην εκκλησία για να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Στο πλευρό τους όλοι οι κάτοικοι του χωριού και όχι μόνο. Εκεί είναι συνάδελφοί του, φίλοι του, άνθρωποι που τον γνώριζαν.

Ράγισε καρδιές το μήνυμα των δυο παιδιών του. «Μπαμπάκα μας, καμάρι μας, θα είσαι πάντα στην καρδιά μας».

Στο πλευρό της οικογένειας βρέθηκαν ολοι οι κάτοικοι του χωριού και όχι μόνο.

«Υπήρξες θαυμάσιος συνάδελφος φίλος και χειριστής. Σήμερα τιμούμε τη λεβεντιά που χάθηκε… Δεν εκφράζονται με λόγια τα συναισθήματα μας. Ήσουν ένας ανιδιοτελής εργάτης του ουρανού και η πατρίδας μας που πλέον σε κατατάσσει στους ήρωες της» επεσήμαναν οι συνάδελφοι του στο ύστατο χαίρε.

Λίγο πριν τη μία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου έφτασε για να αποτίσει φόρο τιμής στον 32χρονο σμηναγό ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης. Στον Μορφοβούνι μετέβη επίσης και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ στη μία κια μισή περίπου έφτασαν στον Ιερό ναό ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης και αμέσως μετά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις