Αυτοί είναι οι μεγάλοι νικητές των γαστρονομικών βραβείων Gault & Millau

178

Ούτε ο κορονοϊός δεν μπόρεσε να σταθεί εμπόδιο στα βραβεία Gault & Millau. Μπορεί ο παγκοσμίου φήμης γαστρονομικός οδηγός να μην ήταν σε θέση να οργανώσει μια λαμπερή απονομή, ωστόσο οι νικητές που ανακοινώθηκαν στις 6 Ιουλίου έχουν κάθε δικαίωμα να καμαρώνουν για τη διάκρισή τους.

Τα φετινά βραβεία του Gault & Millau Hellas 2020 απονέμονται ως εξής:

– Σεφ της χρονιάς (Cuisinier de l’ année): Γκίκας Ξενάκης (Aleria)

– Σεφ Ζαχαροπλαστικής της χρονιάς (Pâtissier de l’année): Σπύρος Πεδιαδιτάκης (Spondi)

Γαστρονομικά βραβεία Gault & Millau 2020: Αυτοί είναι οι μεγάλοι νικητές

– Επιλογή Gault & Millau για ψάρι: Travolta

– Επιλογή Gault & Millau για κρέας: Drakoulis Dry and Raw

– Καλύτερο POP: Χάλαβρο open bar

Χαλάβρο - Εστιατόριο

– Παραδοσιακή ελληνική κουζίνα: Peskesi

– Sommelier de l’ année: Παύλος Κουμάντος (CTC)

– Directrice de salle de l’ année: Χρύσα Δημητριάδου Tudor Hall

Tudor Hall - Εστιατόριο

– Les Grands de demain – Ταλέντα Gault & Millau

– Άκης Σουλτάνης: Eternal Blue

– Παύλος Κυριάκης: The Zillers

– Δήμος Σαμουράκης: Seven Food Sins

– Nίκος Θωμάς: Simul

Ο Gault & Millau είναι διεθνής θεσμός με ιστορία 50 ετών που αναδεικνύει και προωθεί τη γαστρονομική σκηνή κάθε χώρας σε παγκόσμιο επίπεδο. Μέχρι σήμερα έχει εκδοθεί σε 20 και πλέον χώρες με κάθε έκδοση να περιλαμβάνει επιλογές εστιατορίων που πληρούν μια σειρά συγκεκριμένων προδιαγραφών.

Η φετινή ελληνική έκδοση περιελάμβανε μόνο εστιατόρια από την Αττική και την Κρήτη ενώ οι επιθεωρήσεις στις υπόλοιπες περιοχές ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη. Περιλαμβάνει 58 POP εστιατόρια (αξιόλογοι χώροι που προτείνονται χωρίς όμως να βαθμολογούνται) και 223 εστιατόρια εκ των οποίων 121 βραβεύτηκαν με 1 Σκούφο, 22 με 2 Σκούφους και 2 με 3 Σκούφους.

Σχεδόν ταυτόχρονα ανακοινώθηκαν στην ίδια πλατφόρμα και οι υποψηφιότητες των βραβείων και στις 6 Ιουλίου τα τελικά αποτελέσματα.

Τα επίπεδα βαθμολόγησης ήταν πέντε και στο καθένα αντιστοιχούσε κι ένας αριθμός σκούφων (toques). Για να συμπεριληφθεί ένα εστιατόριο στον ετήσιο γαστρονομικό οδηγό πρέπει να συγκεντρώνει ελάχιστη βαθμολογία 10/20.

Το κρέας - εστιατόριο

Αναλυτικότερα, η βαθμολογία από 10-10,5 δεν λαμβάνει σκούφο, αλλά πρόκειται για ένα αξιόλογο μέρος, στο οποίο μπορείτε να γευματίσετε ευχάριστα.

Η βαθμολογία 11-12,5 αντιστοιχεί σε 1 σκούφο. Η βαθμολογία 13-14,5 αντιστοιχεί σε 2 σκούφους. Η βαθμολογία 15-16,5 αντιστοιχεί σε 3 σκούφους. Η βαθμολογία 17-18,5 αντιστοιχεί σε 4 σκούφους. Η βαθμολογία 19-20 αντιστοιχεί σε 5 σκούφους.

Λόγω των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, θα πραγματοποιηθούν δύο τελετές απονομής των βραβείων με περιορισμένο αριθμό καλεσμένων, στις 27 Ιουλίου στο εστιατόριο Aleria, και στις 29 Ιουλίου στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.

Με φωτογραφίες από gr.gaultmillau.com

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις