Ηχηρό μήνυμα Δένδια στην Τουρκία: Θετικό δείγμα η αποχώρηση του Oruc Reis αλλά θα πρέπει να κάνει περισσότερα

118

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μετά το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ τόνισε πως είναι θετικό δείγμα η αποχώρηση του Oruc Reis, όμως θα πρέπει η Τουρκία να δώσει πολλά ακόμη δείγματα σεβασμού του διεθνές δικαίου.

«Η Τουρκία πρέπει να δώσει πολλά άλλα απτά δείγματα σεβασμού του διεθνούς δικαίου», ανέφερε σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Νίκος Δένδιας.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Δένδιας σημείωσε: «Αυτό που αφορά κυρίως εμάς είναι το ζήτημα των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Το ζήτημα συζητήθηκε, το Συμβούλιο αναγνώρισε ότι η αποχώρηση του Oruc Reis είναι ένα θετικό δείγμα, αλλά ένα πρώτο δείγμα. Θα πρέπει η Τουρκία να δώσει πολλά άλλα απτά δείγματα σεβασμού του διεθνούς δικαίου.

Το ζήτημα θα συζητηθεί πάλι στο Συμβούλιο αρχηγών, ώστε να καταλήξουμε τελικά σε κατευθύνσεις για τις ευρωτουρκικές σχέσεις.

Ελπίζουμε ότι μέχρι τότε η Τουρκία θα έχει δώσει απτά δείγματα σεβασμού του διεθνούς δικαίου. Από εκεί και πέρα συζητήθηκε μια πολύ μεγάλη γκάμα θεμάτων.

Η Λευκορωσία, η ανάγκη επιβολής κυρώσεων κατά του καθεστώτος Λουκασένκο, η σχέση της ΕΕ με την Κίνα, η σχέση της Ευρώπης με τις χώρες νότια της Μεσογείου, ώστε να μπορέσουμε να κατευθύνουμε αναπτυξιακούς πόρους για να λύσουμε προβλήματα όπως η ανεργία και η μετανάστευση.

Γενικά, έγινε ευρύτερη συζήτηση για τις γεωπολιτικές προκλήσεις που αφορούν την Ένωση».

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σχόλιο

  1. Η Τουρκία έχει δηλώσει καθαρά και ξάστερα ότι το πλοίο μετά από 30 μέρες σε λειτουργία και ερευνες σε ελληνική υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ αποσύρθηκε μόνο για λιγο….

    Η τουρκική ηγεσία καθαρά αναφέρει ότι το πλοίο, Ο. Ρ εις, θα επιστρέψει για να συνεχίσει τη εργασία του στις ίδιες θαλάσσιες περιοχές, ελληνικών συμφερόντων.

    Η τουρκική ηγεσία καθαρά αναφέρει ότι σχεδιάζει να αλλάξει τη ελληνική συνοριακή γραμμή στα νησιά του Αιγαίου .

    Η τουρκική ηγεσία καθαρά αναφέρει ότι δεν δέχεται τα 12μ στα νησιά….Ούτε 6μ βασικά δεν δέχεται….Όπως θεωρεί τουρκικό έδαφος περίπου 18 νησιά!

    Η τουρκική ηγεσία καθαρά αναφέρει θέματα Θράκης και Τούρκων Μουσουλμάνων που κατοικούν στη Ελλάδα

    Η τουρκική ηγεσία καθαρά αναφέρει ότι έχει οικονομικά συμφέροντα κατά πλάτος και μήκος της ελληνικής ΑΟΖ!

    Η τουρκική ηγεσία καθαρά αναφέρει ότι τα πλωτά γεωτρυπανα θα συνεχίσουν εργασίες μέσα στη κυπριακή ΑΟΖ…βέβαια, εδώ, υπάρχει ένα τεράστιο θέμα μεταξύ Κύπρου και ελληνικής κυβέρνησης….απλα..Η κυβέρνηση της ΝΔ…Όπως και του ΣΥΡΙΖΑ με τα Σκόπια…Όπως και του ΠΑΣΟΚ με τα Ίμια…,κάτω από τις οδηγίες του Βερολίνου εχει..Η ελληνική κυβέρνηση…απομονώσει το κυπριακό ζήτημα από τα ….ελληνοτουρκικά!!! Μια ακόμη σημαντική νίκη της τουρκικής ηγεσίας….!!

    Με όλα αυτά και άλλα , η τουρκική ηγεσία καθαρά έθεσε σε ΕΕ, Βερολίνο, Ουάσιγκτον, Παρίσι και φιλους…οτι θα διαπραγματευτεί το πακέτο όλων των θεμάτων μεταξύ των 2 χωρών και όχι μόνο ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα!
    Πώς λοιπόν ο κύριος Δένδιας και άλλοι κυβερνητική παράγοντες δείχνουν τόση μεγαλη….κατανόηση στη απομάκρυνση του Ο Ρ εις…Μετά από 30 μέρες στη ελληνική υφαλοκρηπίδα…και βολικά, ξεχνούν όλα τα άλλα θέματα και τη Κύπρο??
    Αλλά αυτή η τοποθέτηση όπως και η δήλωση του αμερικανού πρέσβη στη Αθήνα (…Η χρήση του ρήματος…to compromise..Και όχι…to discuss…Από ελληνικής πλευράς…Όπως είπε στο κανάλι Open…) καθαρά και ξάστερα αποτυπώνουν τη ανατομία ενός συμβιβασμού από μέρος της Ελλάδας σχεδιασμένος από το αξωνα Βερολίνο, Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον…όπου η Ελλάδα είναι περίπου έτοιμη να ελθει σε συμβιβασμό με τη Τουρκία που ίσως, ο συμβιβασμός θα περιέχει κάτι σαν :
    1. Ειδικό καθεστώς σε μερικά νησιά του Αιγαίου κυρίως Καστελόριζο …Κάτι σαν εποπτεία…αρμοστες κλπ….
    2. Καθεστώς υφαλοκρηπίδας των νησιών του Αιγαίου όπου η Τουρκία θα έχει οικονομικά δικαιώματα…ας σημειωθεί ότι το πετρέλαιο δεν είναι το σημαντικό προϊόν, είναι το φυσικό αεριο…Που έχει αξία!!!
    3. Να μη εφαρμοστεί η ζώνη των 12μ
    4. Ίσως μείνει ανοιχτό το θέμα της Θράκης…Αυτό ίσως έχει συνοχή με τα…Σκόπια….Για φυσικούς διαδρόμους από Αιγαίο μέχρι Γερμανία…κλπ!!!
    5. Η Κύπρος, ΑΟΖ κλπ, να μη θεωρείται θέμα ελληνοτουρκικο….αλλα…τουρκοκύπριακο…
    Μάλλον όπως φαίνεται, αυτό το κυπριακό, η Ελλάδα το έχει δεχθεί μέσω των γερμανών…μεσιτών…..

    Η ανατομία αυτή, έστω και με ατέλειες, επιτρέπει στο Βερολίνο Και Ουάσιγκτον να..
    1. Καμμία εφαρμογή κυρώσεων στη τουρκια…με πρωτοστατη τη Ισπανία που οι τράπεζες της έχουν επιδυνσει 55 δις στη Τουρκία….Ποιος λοιπόν στη Ευρώπη θέλει η Τουρκία να πτωχεύσει?? ΚΑΝΕΝΑΣ!
    2. Συνεχίζει να παρέχει οπλισμο…πλοία, υποβρύχια κλπ στη Τουρκία…
    3. Συνεχίζει να παρέχει οικονομική υποστήριξη ύψους 1.5 δις και περισσότερο στη Τουρκία….Μέσα από τα ΕΕ ταμεία..!!
    4. Η Τουρκία να κρατά σε εδάφη της μερικά εκατομμύρια…μεταναστών από ασιατικές και αφρικανικές χώρες….με αντάλλαγμα βέβαια….μερικών δις..!
    Επισεις, τα τελευταία ταξίδια του αμερικανού ΥΠΕΞ.. Ελλάδα…Κύπρο….Ο οποίος μάλλον βαζει 10 ώρες στη ημερα σε αυτό το θέμα….της ανατομίας του συμβιβασμού από πλευρά ελληνικής κυβέρνησης….η παρουσια του κυριου Πομπεου είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι ετοιμάζεται. ..συμβιβασμός σε υψηλό επίπεδο, γρήγορα, ίσως πριν της αμερικανικές εκλογές….υπογραφή “letter of understanding. ..memorandum “…Και λεπτομέρειες σε 2 η 3 χρόνια…

    Η Ελλάδα υποχωρεί όπως συνήθως…Όλα για τους μεγάλους Φ ιλους της δύσης…γραμμη σταθερή από το …1822..

    Η Τουρκία μένει ικανοποιημένη..οικονομικά, στρατιωτικά, πολιτικα …Όπως επιθυμεί…

    Η ΕΕ και το Βερολίνο διατηρούν σχέσεις ισχυρές με Τουρκία..Μια αγορά 80 εκ. καταναλωτών….θα τους διανύσουν χρημα για να αγοραζουν…ηλεκτρικά αυτοκίνητα…Όπως έγινε με τη Ελλάδα πριν 25 χρόνια….!!!

    Οι ΗΠΑ….έχουν Κρήτη, Κύπρο και ηπειρωτική Ελλάδα για βάσεις πολέμου…συμβατικού, πυρηνικού, βιολογικού…Για : 1) εναντίον Κρεμλίνου..2) εναντίον Ιράν…3) έλεγχο της ΕΕ…4) έλεγχο φυσικού αερίου και κλίμα για ηλιακή ενέργεια…γενικά…Πράσινη ενέργεια…

    Σχεδόν…a perfect deal !!
    Ένα χαρτί μένει στο τραπέζι…μάλλον το κράτα ο πρόεδρος Πούτιν….

Comments are closed.