Ζητείται δικαιοσύνη για τη μικρή Ολγα

Τρεις μέχρι στιγμής οι κατηγορούμενοι για τον θάνατο του 8χρονου κοριτσιού που ξεψύχησε αβοήθητο στην είσοδο εργοστασίου στο Κερατσίνι. ● Κομβική η κατάθεση του υπαλλήλου που έκλεισε αρχικά την καγκελόπόρτα εγκλωβίζοντας το παιδί. ● Αρση τηλεφωνικού απορρήτου των εμπλεκομένων ζητεί ο συνήγορος της οικογένειας. ● Περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης ζήτησε η Εισαγγελία από την Αστυνομία.

141

«Τα μικρά φέρετρα είναι και τα πιο βαριά […] μη με ξαναρωτήσετε αν έχετε αποτύχει ως ανθρωπότητα, θεωρήστε το δεδομένο». Η Παρασκευή Κερασιώτη, η Ρομά μοντέλο που έγινε γνωστή μέσω τηλεπαιχνιδιού, έβαλε με τον πιο εναργή τρόπο σε λέξεις την απέραντη οργή, την άρρητη φρίκη, τη βαθιά οδύνη και την απροσμέτρητη ντροπή που νιώθουμε όλοι από τότε που είδαμε τις εικόνες του θανάτου της 8χρονης Ολγας στο Κερατσίνι.

«Η επιχείρηση, επενδύοντας στην ποιότητα των ατόμων κι όχι στην ποσότητα, και με τη συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού, διατηρεί τα πλεονεκτήματα της λιτής δομής, των γρήγορων αποφάσεων και της συνεχούς και γρήγορης πληροφόρησης της επιχείρησης για τα δεδομένα της αγοράς». Ετσι συστήνεται στο κοινό η εταιρεία στις εγκαταστάσεις της οποίας ξεψυχούσε συνθλιμμένη από την γκαραζόπορτα κι αβοήθητη η μικρούλα. Απόλυτη σιωπή εξακολουθεί να τηρεί η «Κυλινδρόμυλοι Σαραντόπουλος», ενώ η κοινωνία βοά ζητώντας δικαιοσύνη για την Ολγα, η οικογένειά της συνεχίζει τον αγώνα της στο νομικό πεδίο και λεπτομέρειες από το άγριο σκηνικό της 17ης Νοέμβρη έρχονται καθημερινά στη δημοσιότητα.

«Για την υπόθεση οι κατηγορούμενοι είναι μέχρι στιγμής τρεις, αλλά εμείς έχουμε καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου», λέει στην «Εφ.Συν.» ο δικηγόρος της οικογένειας, Γιάννης Μπαρκαγιάννης. «Για τον λόγο αυτό και προκειμένου να εξακριβωθούν οι ευθύνες καθενός, καταθέσαμε χθες αίτημα άρσης τηλεφωνικού απορρήτου (από τον διευθυντή μέχρι τον τελευταίο εργαζόμενο).

Παράλληλα ζητήσαμε να γίνει μέρος της δικογραφίας το βιντεοληπτικό υλικό που αφορά μέχρι δέκα μέρες πριν από το συμβάν επειδή το κοριτσάκι στο επίμαχο βίντεο φαίνεται να κάνει κίνηση με το χέρι εκεί που ήταν το φωτοκύτταρο. Αν, λοιπόν, κάποιοι αφαίρεσαν το φωτοκύτταρο για να μην παίζουν τα παιδιά, θα πρέπει να δικαστούν για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο δεδομένου του βάρους της σιδερένιας πόρτας. Επίσης, καταθέσαμε αίτημα προσκόμισης λίστας με την κάρτα που χτύπησαν εκείνη τη μέρα οι εργαζόμενοι της επιχείρησης για να δούμε αν υπήρχαν άτομα μέσα και κρύφτηκαν μετά το συμβάν. Τέλος, ζητήσαμε την έκθεση του ΕΚΑΒ, η οποία δεν υπάρχει στη δικογραφία και δεν γνωρίζουμε ούτε ποιος κάλεσε ασθενοφόρο ούτε τι ώρα ούτε τι είπε. Στη δικογραφία δεν έχει εγχειριστεί ακόμα ιατροδικαστική έκθεση».

Τον σχηματισμό δικογραφίας ανέλαβαν αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Δραπετσώνας σε συνεργασία με αξιωματικούς από την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πειραιά. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου τον 44χρονο αλβανικής καταγωγής υπάλληλο που έκλεισε την πόρτα την πρώτη φορά και την 30χρονη μητέρα του κοριτσιού μαζί με τη 43χρονη γιαγιά του.

Σε βάρος του υπαλλήλου και ακόμη δυο ατόμων που δεν συνελήφθησαν καθώς πέρασε το αυτόφωρο (ενός ημεδαπού 58χρονου διοικητικού υπαλλήλου του εργοστασίου και του επίσης ημεδαπού οδηγού που έκλεισε για δεύτερη φορά την πόρτα) η δίωξη είναι σε βαθμό πλημμελήματος για ανθρωποκτονία από αμέλεια, ενώ οι δυο γυναίκες κατηγορήθηκαν για έκθεση ανηλίκου. Η μητέρα όμως και η γιαγιά μετά από προφορική εντολή του εισαγγελέα Πειραιά αφέθηκαν ελεύθερες.

Μετά τον σχηματισμό της δικογραφίας, οι αστυνομικές αρχές δεν ενεπλάκησαν έως και χθες σε περαιτέρω έρευνες. Εντούτοις αναμένεται να εμπλακούν μετά την παρέμβαση χθες της Εισαγγελίας που, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, επέστρεψε τη δικογραφία ζητώντας περαιτέρω έρευνα και καταθέσεις.

Κομβική κατάθεση που δείχνει ότι εξαρχής κάποιοι γνώριζαν ότι είχε παγιδευτεί το κοριτσάκι θεωρείται εκείνη του 44χρονου υπαλλήλου που έκλεισε αρχικά την πόρτα και μέρος της δημοσιοποιήθηκε. Σε αυτήν φέρεται να έχει πει: «Πήγα ξανά στην αποθήκη να συνεχίσω την εργασία μου και μετά από 5 λεπτά βγήκα για να κλείσω την πόρτα. Πάτησα το κουμπί να κλείσω την πόρτα και πήγα στην αποθήκη. Δεν κοίταξα αν έκλεισε η πόρτα γιατί έτσι συνηθίζουμε να κάνουμε. Μετά από 15-20 λεπτά θέλησα να πιω νερό, βγήκα από την αποθήκη και κατευθύνθηκα προς το θυρωρείο όπου υπάρχει ψύκτης ώστε να γεμίσω το μπουκάλι μου με νερό. Τότε αντίκρισα στην άκρη της μεταλλικής συρόμενης πόρτας ένα κοριτσάκι ηλικίας 8 ετών να είναι σφηνωμένο και ακίνητο. Θόλωσα και με το κινητό μου τηλέφωνο πήρα τον γενικό διευθυντή και του είπα “έγινε ατύχημα, η πόρτα έχει πλακώσει ένα παιδί, κατεβείτε να δείτε”. Μέχρι να έρθει ο διευθυντής προσπάθησα να ανοίξω την πόρτα πατώντας το κουμπί, αλλά αυτή είχε μπλοκάρει. Μετά από λίγα λεπτά, δυο ή τρία, ήρθε και μου είπε να μπω στην αποθήκη, να κλείσω την πόρτα και να παραμείνω μέσα. Παρέμεινα μέσα γύρω στη μισή ώρα».

Τραγική λεπτομέρεια, που υπογραμμίζει με τον πιο αποτρόπαιο τρόπο τη δολοφονία του κοριτσιού: δίπλα ακριβώς από το εργοστάσιο όπου ξεψύχησε αβοήθητη η Ολγα βρίσκεται ο 4ος Σταθμός Πυροσβεστικής Πειραιά και ακριβώς απέναντι το Κέντρο Υγείας Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Κανείς δεν φώναξε την Πυροσβεστική να την απεγκλωβίσει, κανείς δεν φώναξε έναν γιατρό να της δώσει τις πρώτες βοήθειες.

«Ολγα ετών 8. “Η φρίκη δεν κουβεντιάζεται γιατί είναι ζωντανή, γιατί είναι αμίλητη και προχωράει” Γ. Σεφέρης». Αυτό έγραφε το πανό που ανάρτησαν χθες το πρωί στον χώρο του εργοστασίου «Κυλινδρόμυλοι Κ. Σαραντόπουλος», όπου έχασε τη ζωή της η μικρούλα, βουλευτές, μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας λίγα λουλούδια στη μνήμη της. Στη συνέχεια μοίρασαν ανακοίνωση στην πόλη του Κερατσινίου

📌 Την Κυριακή πολίτες συγκεντρώθηκαν αυθόρμητα στην πύλη του εργοστασίου όπου ξεψύχησε αβοήθητο το παιδί για να διαμαρτυρηθούν. Ανάμεσά τους και η Νίνα Γ. Κασιμάτη, βουλευτής Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., η οποία υπογράμμισε σε σχετική ανάρτησή της ότι η Ολγα δολοφονήθηκε «από εγκληματική αδιαφορία και τον δόλο όσων την είδαν ή πληροφορήθηκαν για τον τραυματισμό της και την άφησαν επί ώρες αβοήθητη ή την κλώτσησαν σαν να ήταν όντως “πλαστική σακούλα” […] Η πολιτεία πρέπει άμεσα να προσωποποιήσει τις ποινικές ευθύνες όλων των υπαιτίων του θανάτου της και θα είμαστε εδώ να το ελέγξουμε».

Χθες, μέλη, βουλευτές και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. από τον Πειραιά και το Κερατσίνι-Δραπετσώνα βρέθηκαν στον χώρο του εργοστασίου για να αφήσουν μερικά λουλούδια στη μνήμη του παιδιού. «Την αναζήτηση από τις αρμόδιες αρχές των ευθυνών και την απόδοσή τους για τον θάνατο της μικρής Ολγας θα την παρακολουθούμε στενά με όσα μέσα παρέχει η πολιτεία στα κόμματα και στους πολίτες», αναφέρουν σε ανακοίνωση που μοίρασαν. «Αυτοί που έκλειναν και ξανάκλειναν την πόρτα του εργοστασίου ενώ μια 8χρονη ξεψυχούσε μαρτυρικά, που αδιαφορούσαν βλέποντάς τη, που κλωτσούσαν το άψυχο κορμάκι της σα σκουπίδι είναι γέννημα θρέμμα της εποχής μας, της εποχής των τεράτων», αναφέρουν.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις