Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
Γράφει η Έφη Καραγεώργου
Η βίλα των 700 τετραγωνικών του Mr Raxevksy στην Εκάλη άλλαξε πριν από λίγο ιδιοκτήτη αντί 1,140 εκατομμυρίων ευρώ.
Η βίλα βγήκε στο ηλεκτρονικό σφυρί από την Intrum με τιμή πρώτης προσφοράς να ανεβαίνει στο 1,1 εκατ ευρώ (από 985.000 ευρώ) και χρειάστηκαν 4 ώρες για την ολοκλήρωση του πλειστηριασμού.
Το μικρό παλάτι, με σαλόνια, τζάκια και τραπεζαρίες, που γνώρισε μέρες δόξας με πάρτυ και δεξιώσεις, αποκτήθηκε το 1984 από τον Γιώργο Μουρτζούχο, που μαζί με τη σύζυγό του Ελενα έγραψαν ιστορία στο χώρο της γυναικείας ένδυσης με τη φίρμα Miss Raxevsky.
Η πολυτελής κατοικία έχει ανεγερθεί σε οικόπεδο 1.300 τ.μ και αποτελείται από υπόγειο επιφάνειας 267,45μ (αποθήκες, βοηθητικοί χώροι, γκαράζ). Το ισόγειο εμβαδού 235 τμ, αποτελείται από χολ, σαλόνι με τζάκι, τραπεζαρία, κουζίνα, WC. Ο πρώτο όροφος επιφάνειας 161,27μ, αποτελείται από τρία υπνοδωμάτια, και δύο μπάνια. Και δώμα επιφάνειας 20,63μ. Όλοι οι όροφοι αποτελούν μια ενιαία λειτουργικά κατοικία και επικοινωνούν μεταξύ τους με εσωτερική σκάλα και ασανσέρ.
Το ακίνητο είχε πάνω του σειρά βαρών, όπως προσημειώσεις 1,44 εκατ ευρώ υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς, 1,95 εκατ. ευρώ υπέρ της Probank, υποθήκη 1,03 εκατ ευρώ υπέρ της ΦΑΕ Αθηνών, κατάσχεση για 2,35 εκατ ευρώ υπέρ του Β΄ ΚΕΑΟ Αθηνών, υποθήκη 6 εκατ ευρώ υπέρ της ΑΑΔΕ, υποθήκη 1,47 εκατ. ευρώ υπέρ του ΚΕΦΟΜΕΠ.
Η ιστορία της Raxevsky ξεκίνησε το 1976 όταν η Έλενα Ραξέφσκι μαζί με τον σύζυγο της Γιώργο Μουρτζούχο ίδρυσαν την εταιρία Helen’s Club S.A. Ήδη υπήρχε μία μικρή βιοτεχνία ρούχων την οποία είχε δημιουργήσει ο παππούς της Έλενας Ραξέφσκι, και την οποία όταν αποσύρθηκε άφησε στα παιδιά του.
Η Ελενα Ραξέφσκι μαζί με τον σύζυγο της έκαναν γνωστή τη φίρμα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.
Στις αρχές της δεκαετίας του 1980 μπήκαν στη λιανική πώληση και άνοιξαν δύο καταστήματα στην Αθήνα, ένα στο Κολωνάκι και ένα στην Πατησίων. Όμως η κρίση έφερε την κατακόρυφη πτώση των πωλήσεων, τα κέρδη να δίνουν τη θέση τους στις ζημιές. Το 2010 έκλεισαν τα μισά από τα 55 καταστήματα και η αντίστροφη μέτρηση είχε αρχίσει με τον τζίρο να μειώνεται στα 3 εκατ. ευρώ το 2016 από 21 εκατ. ευρώ το 2011.