Οι αρχηγοί των ομάδων της Θεσσαλονίκης ενώθηκαν στο σημείο της δολοφονίας του Άλκη

100

Η δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη έχει συγκλονίσει ολόκληρη την Ελλάδα, με τις ενέργειες στη μνήμη του να συνεχίζονται τις τελευταίες ημέρες σε όλη τη χώρα.

Στη συμπρωτεύουσα δε, οι αρχηγοί των ομάδων της πόλης, ενώθηκαν για λίγα λεπτά, ώστε να στείλουν το δικό τους μήνυμα στον αδικοχαμένο φίλο του Άρη, αλλά και προς κάθε κατεύθυνση.

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, Αντελίνο Βιερϊρίνα, ο αρχηγός του Άρη, Μάριος Σιαμπάνης, ο αρχηγός του Ηρακλή, Μανώλης Παπαστεριανός, ο αρχηγός του Απόλλωνα Πόντου, Γιώργος Αμαραντίδης, ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ, Γιώργος Μπαντής, η αρχηγός της γυναικείας ομάδας του Άρη, Θωμαή Βαρδαλή και η ομόλογός της στην ομάδα του ΠΑΟΚ, Γιάσνα Τζόρτζεβιτς συναντήθηκαν στο σημείο της δολοφονίας του Άλκη και άφησαν λουλούδια και ένα αντικείμενα στη μνήμη του.

Αμέσως μετά, ο Αντελίνο Βιεϊρίνια δήλωσε σχετικά: «Θέλω να δώσω συλλυπητήρια στην οικογένεια του Άλκη γιατί Δεν μπορεί κανένας να έχεις στο μυαλό τον πόνο περνάει αυτή η οικογένεια. Εγώ ένα πράγμα θέλω να πω όλοι έχουν δικαιώματα να υποστηρίξουν την ομάδα που θέλουν, αλλά κανένας δεν έχει δικαίωμα να αφαιρέσει τη ζωή ενός ανθρώπου. Χάθηκε άδικα εδώ, δεν είναι πρώτη φορά, ας είναι η τελευταία αυτό είναι η επιθυμία όλων μας. Είμαστε εδώ γιατί το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός πρέπει να είναι μία γιορτή, όχι κάτι άλλο».

Από την πλευρά του, ο Μάριος Σιαμπάνης, τόνισε: «Είμαστε πολύ συγκινημένοι με αυτό που μάθαμε και είδαμε να δώσουμε τα βαθύτερα μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του Άλκη. Είναι πολύ άδικο να φεύγει μια ζωή. Δεν μπορώ να περιγράψω το συναίσθημα».

Η Θωμαή Βαρδαλή υπογράμμισε ότι «είμαστε πάρα πολύ στεναχωρημένοι. Δεν πρέπει να υπάρχει βία στον αθλητισμό», ενώ η Γιάσνα Τζόρτζεβιτς πρόσθεσε: «δεν έχω λόγια να περιγράψω τα όσα νιώθουμε αυτή τη στιγμή. Να δείξουμε τον δρόμο ότι το ποδόσφαιρο ενώνει».

Ο Γιώργος Αμαραντίδης επισήμανε δε ότι «πρέπει άμεσα να παρθούν αποφάσεις. Δεν μπορεί να χάνονται έτσι παιδιά. Ένα συγγνώμη και συλλυπητήρια στην οικογένεια του Άλκη».

Ο Μανώλης Παπαστεριανός, δήλωσε ότι «είτε φοράς πράσινη, είτε κιτρινόμαυη, είτε ασπρόμαυρη, είτε μπλε φανέλα, δεν παίζει κανένα ρόλο. Όλοι είμαστε το ένα, ο αθλητισμός πρέπει να μας ενώνει»

Τέλος, ο Γιώργος Μπαντής υποστήριξε: «Κανένα χρώμα καμιά φανέλα και καμιά ομάδα δεν είναι ανώτερα από την αξία της ανθρώπινης ζωής. Ζητώ συγγνώμη από τον Άλκη που δεν κάναμε κάτι σαν κοινωνία για να το αποτρέψουμε αυτό, να το σταματήσουμε. Το ποδόσφαιρο ενώνει και δεν μαχαιρώνει».

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις