Σε πλειστηριασμό ένα ακόμα σπουδαίο ακίνητο της Αλεξάνδρας Χανδρή

233

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

Γράφει  η Χριστίνα Παπαγιάννη

Ακόμη ένα ακίνητο της άλλοτε κραταιάς κυρίας της Ιπποτούρ και σύζυγο του εφοπλιστή Ιωάννη Χανδρή, Αλεξάνδρα, ετοιμάζεται να αλλάξει χέρια, σχεδόν ένα μήνα μετά τον επιτυχημένο πλειστηριασμό της μεζονέτας στη Μύκονο.

Ο λόγος για μία μονοκατοικία – στολίδι στην Πλάκα, ιδιοκτησίας της Veccia Κτηματικής μέχρι τη στιγμή της κατάσχεσης, στην οποία ρόλο είχε και η Αλεξάνδρα Χανδρή – Τερζή. Η εταιρεία έχει μηδενικά έσοδα και στο διοικητικό της συμβούλιο συμμετέχουν και στελέχη της πρώην εισηγμένης Ιπποτούρ. Το ακίνητο θα φύγει από τα χέρια της Τράπεζας Πειραιώς για να καταλήξει σε νέο αγοραστή, εφόσον ο πλειστηριασμός είναι γόνιμος, αφού αυτή είναι η τρίτη φορά που θα ηχήσει το σφυρί για την κατοικία και μάλιστα, με τιμή πρώτης προσφοράς μειωμένη, από 2,06 εκατ. ευρώ – που είναι και η αγοραία της αξίας – σε 1,65 εκατομμύρια. Επισπεύδουσα είναι η Τράπεζα Πειραιώς και το ποσό για το οποίο επιβλήθηκε η κατάσχεση φτάνει τα 516.500 ευρώ.

Από στέκι του Ελύτη, μονοκατοικία για βραχυχρόνια μίσθωση

Η μονοκατοικία έχει ανεγερθεί μεταξύ του 19ου αιώνα και των αρχών του 20ου αιώνα, είναι πλήρως ανακαινισμένη και ανακατασκευασμένη, αλλά βαρύνεται με προσημείωση 3,6 εκατομμυρίων. Εξάλλου, έχει αποτύχει να προσελκύσει το ενδιαφέρον των αγοραστών ήδη δύο φορές, στις 14 Ιανουαρίου και στις 23 Φεβρουαρίου. Τοποθετείται σε οικόπεδο 388 τ.μ., πάνω από την πλατεία Θησείου, στα Αναφιώτικα και αποτελείται από ισόγειο 246,8 τ.μ. και πρώτο όροφο 181 τετραγωνικών. Η μονοκατοικία έχει χτιστεί σε διαδοχικές χρονικές στιγμές και έχει προέλθει από την ενοποίηση διαφορετικών κτισμάτων, ωστόσο δεν υπάρχουν στοιχεία για το χαρακτηρισμό της ως διατηρητέα.

Ο επάνω όροφος του κτιρίου της οδού Μνησικλέους είναι γνωστός και ως “Σοφίτα”. Διαμορφώθηκε με επιδότηση από τον ΕΟΤ και ήταν ένας χώρος καλλιτεχνικής έκφρασης, όπου συγκεντρώνονταν πολλοί διανοούμενοι της εποχής, όπως ο Χατζιδάκης και ο Ελύτης.

Στη δεκαετία του ’70 λειτούργησε για λίγο ως μπουάτ, ενώ για μια σεζόν το καλλιτεχνικό της πρόγραμμα ανέλαβε ο Κώστας Τουρνάς. Έως το 1984, οπότε και ξεκίνησε να λειτουργεί ως κατοικία, από τη Σοφίτα πέρασαν οι Φατμέ, Magic de spell, Νικόλας Άσιμος και άλλοι καλλιτέχνες.

Σημαντικό είναι ότι αυτού του είδους οι κατοικίες είθισται να διατίθεται για βραχυχρόνια μίσθωση, σύμφωνα με τους εκτιμητές, ενώ στις χρήσεις της συμπεριλαμβάνονται μικρά καταστήματα υγειονομικής χρήσης και εμπορικά. Χαρακτηριστικά, οι τιμές πώλησης ακινήτων παρομοίων χαρακτηριστικών στα Αναφιώτικα κυμαίνονται από 3.400 έως 5.400 ευρώ ανά τετραγωνικό. Η περιοχή απέχει μόλις 650 μέτρα από το μουσείο και το χώρο της Ακρόπολης και ένα χιλιόμετρο από την πλατεία Συντάγματος, το Ζάππειο και τον Εθνικό Κήπο.

Άλλαξε χέρια η διπλή μεζονέτα στη Μύκονο

Στις 25 Φεβρουαρίου άλλαξε χέρια η μεζονέτα της Calle Mar Κτηματικής στη Μύκονο, στην οποία επίσης συμμετείχε η Αλεξάνδρα Χανδρή. Το συγκρότημα κατοικιών – δύο κατοικιών 100 τ.μ. – σε οικόπεδο 4.000 τ.μ. με πισίνα, πωλήθηκε έναντι 2,64 εκατ. και ενός ευρώ.

Από την εκτροφή αλόγων στην NRG

Τα σφυριά αυτά έχουν πέφτουν σχεδόν έξι χρόνια αφότου η εισηγμένη Ιπποτούρ ανέστειλε τη λειτουργία της. Η Ιπποτούρ ήταν μία από τις πιο γνωστές ιπποτροφικές επιχειρήσεις της Ευρώπης, αφού εξέτρεφε αγωνιστικά άλογα για τον ιππόπδρομο στη Λαζαρίνα Καρδίτσας. Έπειτα από την ύφεση του Ιπποδρόμου, η οικογένεια έδωσε έμφαση στη μονάδα παραγωγής μανιταριών στην ίδια έκταση, επιχείρηση που επίσης στο τέλος δεν ευδοκίμησε. Από τις επιχειρηματικές κινήσεις της οικογένειας Χανδρή, ξεχωρίζει και αυτή του νεότερου μέλους της, Αλέξανδρου Χανδρή, ο οποίος ίδρυσε το 2012 την NRG, για να περάσει το 2018 στα χέρια της Motor Oil του ομίλου Βαρδινογιάννη.

 

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις