Πάτρα: Αυτή είναι αλήθεια για τις ουσίες που βρέθηκαν στην Τζωρτζίνα

174

Αίσθηση προκαλεί από το βράδυ της Παρασκευής η είδηση ότι η ιατροδικαστική υπηρεσία ερευνά την ύπαρξη κι άλλης ουσίας στο σώμα της μικρής Τζωρτζίνας, η οποία έχασε τη ζωή της μετά από θανατηφόρα δόση κεταμίνης, που της χορήγησε η ίδια η μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Λίγες ώρες μετά κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο οι τοξικολογικές εξετάσεις της 9χρονης κόρης της Ρούλας Πισπιρίγκου, Τζωρτζίνας που δείχνουν την ύπαρξη κι άλλων ουσιών. Ειδικοί μιλούν στο newsit.gr και αναλύουν τις παρενέργειες που μπορεί να είχαν στον οργανισμό οι ουσίες που εντοπίστηκαν.

«Αν η δόση από τις ουσίες αυτές που είχαν χορηγηθεί ήταν σημαντική θα μπορούσαν να έχουν δημιουργήσει καρδιολογικά προβλήματα, νευρολογικά προβλήματα και προβλήματα στο αναπνευστικό. Δηλαδή πιο συγκεκριμένα, καρδιακές αρρυθμίες ή αναπνευστική ανεπάρκεια» υπογραμμίζει στο newsit.gr ο Αναστάσιος Σπαντιδέας, παθολόγος και κλινικός φαρμακολόγος.

Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «βρέθηκαν δύο αναισθητικά, τα οποία χρησιμοποιούμε για τοπική αναισθησία, η λιδοκαΐνη και η πριλοκαΐνη. Αυτά δεν χορηγούνται από την φλέβα παρά μόνο σε καταστάσεις καρδιολογικές που υπάρχουν αρρυθμίες. Τις περισσότερες φορές χρησιμοποιούνται σαν τοπικά αναισθητικά, για μικρο-επεμβάσεις στο δέρμα ή στα δόντια και διατίθενται εύκολα στην αγορά. Συνήθως, υπάρχουν σε συνδυασμό η ξυλοκαΐνη και η πριλοκαΐνη».

Εξηγεί πως: «Αυτές οι ουσίες δεν είναι θανατηφόρες, δηλαδή πρέπει να είναι πολύ μεγάλη η δόση για να υπάρχει πρόβλημα και απ’ ότι τουλάχιστον ξέρω δεν ανιχνεύθηκαν σε επίπεδα τέτοια που να δημιουργούν ανησυχία. Επίσης, περιλαμβάνεται μέσα στα φάρμακα που χρησιμοποιούνται στην θεραπευτική του παιδιού, ενώ η κεταμίνη είναι το μόνο φάρμακο που δεν είχε χορηγηθεί κατόπιν υποδείξεως γιατρών».

«Η νορκεταμίνη είναι ένα μεταβολικό προϊόν της κεταμίνης, είναι αυτή που ανιχνεύουμε όταν η κεταμίνη έχει μεταβολιστεί μέσα από τον οργανισμό μας» καταλήγει ο ίδιος.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις