Ποιοι είναι οι τρεις Έλληνες και η Κύπρια στη λίστα του Forbes με τους “30 κάτω των 30” στην Ευρώπη

85

της Ματίνας Χαρκοφτάκη  

Παρά το νεαρό της ηλικίας τους, έχουν ήδη καταφέρει να διακριθούν στον τομέα που επέλεξαν να χαράξουν την δική τους πορεία. Με όχημα την σκληρή δουλεία μπόρεσαν να ξεχωρίσουν και να κερδίσουν την δική τους θέση στην ευρωπαϊκή έκδοση της γνωστής λίστας του Forbes “30 under 30”, η οποία φέρνει στο προσκήνιο συνολικά 300 νέους στην Ευρώπη, οι οποίοι διαπρέπουν σε κλάδους, όπως οι τέχνες και ο πολιτισμός, η υγεία και η τεχνολογία.

Ανάμεσά τους βρίσκονται και τρεις Έλληνες καθώς και μια Κύπρια, οι οποίοι είδαν τα ονόματά τους να κάνουν είσοδο στην φετινή ευρωπαϊκή λίστα του περιοδικού.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους Σταύρο Παπαδόπουλο, Αλέξανδρο Ανθή και Μαρίνα Ραφαήλ-Βογιατζάκη καθώς και για την Κύπρια Ξένια Μισκουρίδου, οι οποίοι έχουν ήδη θέσει τις βάσεις για να αφήσουν το δικό τους αποτύπωμα στο ευρωπαϊκό και όχι μόνο στερέωμα.

Η Ελληνίδα πίσω από το brand Marina Raphael

Στην κατηγορία τέχνες & πολιτισμός διακρίθηκε η Ελληνίδα Μαρίνα Ραφαήλ-Βογιατζάκη, η οποία κρύβεται πίσω από το brand με χειροποίητες τσάντες Marina Raphael.  “Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου στο King’s College του Λονδίνου, αποφάσισα να δημιουργήσω ένα προϊόν, το οποίο θα αγκάλιαζε όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως φύλου, σωματότυπο και χρώματος.

Για αυτό το λόγο επέλεξα να ιδρύσω ένα brand με τσάντες καθώς πρόκειται για ένα αξεσουάρ, το οποίο ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει και να αισθανθεί όμορφα”, εξηγεί στο Capital.gr η νεαρή επιχειρηματίας, η οποία έχει το στυλ και την μόδα…στο DNA της καθώς εκπροσωπεί την έκτη γενιά της οικογένειας Swarovski.

Με αφετηρία το 2018 και βάση της επιχειρηματικής δραστηριότητας την Ελλάδα, οι χειροποίητες τσάντες Marina Raphael ταξιδεύουν πλέον σε όλο τον κόσμο, έχοντας αποκτήσει πρόσβαση και αναπτύξει συνεργασίες με καταξιωμένα ονόματα στο χώρο της λιανικής όπως Enny di Monaco, Harvey Nichols στην Ντόχα και Amanzoe στην Ελλάδα.

“Ανάμεσα στους μελλοντικούς στόχους συγκαταλέγεται η περαιτέρω επέκταση του αποτυπώματος του brand Marina Raphael σε διεθνές επίπεδο και η δημιουργία ενός flagship καταστήματος, το οποίο θα φιλοξενεί τα προϊόντα του σήματος”, επισημαίνει η Μαρίνα Ραφαήλ-Βογιατζάκη, η οποία έχει δει το επιχειρηματικό της εγχείρημα να ανθίζει με πωλήσεις, οι οποίες εκτιμάται να αγγίξουν τα 2,6 εκατ. ευρώ την φετινή χρονιά.

Ο Σταύρος Παπαδόπουλος και η υβριδική εργασία

Στην κατηγορία τεχνολογία διακρίθηκε ο Σταύρος Παπαδόπουλος, ο οποίος μαζί με τον Julius Bolz ίδρυσε το 2018 την Lendis με έδρα το Βερολίνο. Γιος Ελλήνων μεταναστών στην Γερμανία, ο νεαρός Έλληνας είδε την ευκαιρία στον κλάδο της τεχνολογίας, δημιουργώντας την Lendis, που παρέχει λύσεις SaaS, οι οποίες βοηθούν τις εταιρείες να διαχειριστούν τον εξοπλισμό και το λογισμικό των εργαζομένων τους στον υβριδικό κόσμο της απασχόλησης.

Έχοντας θέσει τον πήχη ψηλά, οι δύο συνιδρυτές, Σταύρος Παπαδόπουλος και Julius Bolz θέλουν η εταιρεία τους, μέχρι το 2023, να γίνει το κορυφαίο λειτουργικό σύστημα για υβριδική εργασία στην Ευρώπη. Προκειμένου να πετύχουν τον στόχο τους, έχουν διπλασιάσει τον αριθμό των εργαζομένων τους ενώ αναζητούν και προσλαμβάνουν ταλέντα σε όλο τον κόσμο.

Επιπλέον, στις αρχές του 2022, η εταιρεία κατάφερε να αντλήσει κεφάλαια της τάξεως των 80 εκατ. ευρώ σε ένα γύρο χρηματοδότησης Series A, του οποίου ηγήθηκαν η Circularity Capital και το Keen Venture Partners με την υποστήριξη των HGDF και KPN Ventures.

Από τα συνολικά 80 εκατ. ευρώ, τα 30 εκατ. αντλήθηκαν μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και τα υπόλοιπα 50 εκατ. ευρώ μέσω δανεισμού. Αυτό ανέβασε τη συνολική χρηματοδότηση της Lendis σε άνω των 100 εκατ. ευρώ.

Το έξυπνο χειρουργικό ράμμα του Αλέξανδρου Άνθη

Ο Αλέξανδρος Άνθης είναι ο Έλληνας που ξεχώρισε στην κατηγορία των επιστημών και της υγείας, έναν τομέα στον οποίο η χώρα μας σταθερά διακρίνεται. Ο Αλέξανδρος Άνθης, ο οποίος μεγάλωσε στην Κέρκυρα ξεκίνησε το ταξίδι του στον κόσμο της επιστήμης σπουδάζοντας χημεία στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης.

Μετά την ολοκλήρωση της πρακτικής του άσκησης, εντάχθηκε στο εργαστήριο Laboratory of Polymers του EPFL για τη μεταπτυχιακή του διατριβή. Σήμερα ο Αλέξανδρος είναι επιστημονικός συνεργάτης στο ETH Zürich και εκπονεί την διδακτορική του διατριβή στην ομάδα της Inge Herrmann στο Empa St. Gallen.

Ο ίδιος μέσα από την start up Veltist έχει αναπτύξει το AnastoSEAL, ένα γενικής χρήσης χειρουργικό ράμμα και επίθεμα, το οποίο παραμένει προσκολλημένο κάτω από τις πιο σκληρές πεπτικές συνθήκες ενώ παράλληλα επιτρέπει τη χρήση φθηνών φορητών ανιχνευτών υπερήχων για την αξιολόγηση της μετεγχειρητικής κατάστασης στην κοιλιά, πριν εμφανιστούν διαρροές. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να ανιχνευτεί έγκαιρα οποιαδήποτε απειλή και να αντιμετωπιστεί προληπτικά.

Στον τομέα των επιστημών και της υγείας διακρίθηκε και η Κύπρια Ξένια Μισκουρίδου, η οποία είναι ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Η 28χρονη Ξένια έχει πτυχίο Μαθηματικών από το Imperial College και μεταπτυχιακό τίτλο στα Ενισχυμένα Μαθηματικά & Στατιστική από το Πανεπιστήμιο του Cambridge. Έχει εργαστεί προσωρινά για την Google ενώ διακρίθηκε από το Alan Turing Institute, ως μια από τους εμπειρογνώμονες της νέας γενιάς, στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις